Одна з найпопулярніших серед футбольних фанатів закусок підходить не тільки до пива. Цибульні кільця подають як гарнір до м'яса в елітних ресторанах. А готувати таку хрустку закуску не просто, а дуже просто! Цибулина, яйце, трохи борошна, і частування для великої компанії з'являється на столі в лічені хвилини.
Рецепт цибулевих кілець в томатному клярі
Інгредієнти: цибуля - 2 шт.; томатний сік - 1 ст.; дріжджі (сухі) -1/2 ч. ложки; цукор - 1/2 ст. ложки; борошно - 1 ст.; кунжут - 2ст. ложки; олія - для смаження; базилік, коріандр - за смаком; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Дріжджі з цукром розводимо теплим томатним соком. Додаємо сіль, спеції, чайну ложку рослинної олії. Всипаємо просіяне борошно, перемішуємо і залишаємо на півгодини в теплому місці. Цибулю нарізаємо кільцями товщиною не більше півсантиметра, занурюємо в кляр, обвалюємо в кунжуті і обсмажуємо у фритюрі на середньому вогні. Важливо, щоб кільця при цьому не накладалися один на одного і не злипалися. Готові кільця викладаємо на паперову серветку і даємо стекти. Вони смачні як гарячими, так і холодними.
Цибульні кільця в хрусткій паніровці
Спеціально для тих, хто не дуже «дружить» з фритюру, але любить похрумтіти ароматними цибульними кільцями. Готуються вони в духовці без краплі олії, і калорійність такої пряної закуски зовсім не велика.
Інгредієнти: цибуля - 3 шт.; яйце - 1 шт.; оцет яблучний - 7 ст. ложок; сухарі панірувальні - 2 ст. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки; паприка - 1/4 ч. ложки; каррі - 1/4 ч. ложки; перець чорний мелений - за смаком. Приготування Цибулю чистимо і нарізаємо шайбами товщиною 3-5 мм. Поділяємо їх на окремі кільця. У мисці розчиняємо в оцті сіль, і 5 хвилин маринуємо в цій суміші цибульні кільця. Обережно перемішуємо, щоб вони просочилися.
У тарілці змішати панірувальні сухарі з дрібкою солі і улюбленими спеціями. Цибульні кільця спочатку занурюємо у збите яйце, після обвалюємо в паніровці. Звичайно, можна проробляти цю процедуру для кожного елемента окремо, але це займе дуже багато часу. Якщо ж заважати акуратно, кільця не поламаються, а на всі приготування у вас піде не більше 15 хвилин.
Цибульні кільця викладаємо на застелений пергаментом деко в один шар. Даємо підрум'янитися в розігрітій до максимуму духовці кілька хвилин, і відразу ж подаємо до столу. Варто врахувати, що досить скоро паніровка стає м'якою і перестане хрустіти.
Як зробити цибульні кільця в пивному клярі?
Для кляру краще вибирати неміцне світле пиво. У готових цибулевих колечках воно зовсім не буде відчуватися, але зробить кляр особливо пишним і хрустким.
Інгредієнти: цибуля - 3 шт.; борошно - 3/4 ст.; пиво - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Віночком збиваємо пиво з яйцем і поступово вводимо муку. Солимо, перчимо. Цибулю нарізаємо, поділяємо на кільця. У сковороду виливаємо 2 сантиметри рослинної олії, розігріваємо. На тарілку висипаємо трохи борошна. Кільця цибулі спочатку обвалюємо в борошні, потім опускаємо в кляр і викладаємо на сковорідку. Обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Все дуже просто!
Як готувати смажені цибульні кільця-чіпси?
Інгредієнти: цибуля - 4 шт.; олія - для смаження. Приготування Цибулю чистимо і нарізаємо великими кільцями. У сковорідці розігріваємо масло і занурюємо в нього наші майбутні чіпси. Кільця повинні бути повністю покриті. Смажимо на сильному вогні до золотистого кольору. Важливо не перетримати! Викладаємо готові кільця на паперовий рушник і даємо стекти зайвому маслу. Коли чіпси підсохнуть, ховаємо їх у скляний посуд, поки ніхто з домашніх не прибіг на божевільні аромати, що розлилися по кухні. Використовуємо цибульні чіпси для прикраси салатів і других страв.