Пропонуємо вам приготувати альтернативу звичайним млинців - яєчні млинці. Таке блюдо готується дуже швидко і просто, відмінно підійде на сніданок.
Як приготувати яєчні млинці?
Інгредієнти: яйця - 5 шт.; вода - 5 ст. ложок; сіль - за смаком; рослинне масло для змазування сковороди. Приготування Яйця змішуємо з водою і сіллю і добре перемішуємо вінчиком. Для приготування яєчних млинців краще використовувати невелику сковороду. Нагріваємо її, змащуємо рослинним маслом і наливаємо в неї близько 2 ст. ложок збитою яєчною суміші. Беремо сковорідку так, щоб сумішшю була покрита вся поверхня. Смажимо спочатку з одного боку, коли краї млинця стали трохи підсихати, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.
Як зробити яєчні млинці з начинкою з шинки з сиром?
Інгредієнти: Для млинців:
яйця - 5 шт.; майонез - 5 ч. ложок; сіль - за смаком; рослинна олія для обсмажування. Для начинки:
шинка - 150 г; сир - 100 г; часник - 2 зубчики; майонез; зелень. Приготування З такої кількості інгредієнтів вийде 5-6 млинчиків. Можете взяти потрібну вам кількість продуктів, але дотримуйте пропорції: на 1 яйце йде 1 чайна ложка майонезу.
Яйця збиваємо з майонезом, солимо за смаком і смажимо яєчні млинці на розпеченій сковороді, змазаній рослинною олією. Готуємо начинку: шинку нарізаємо кубиками, сир натираємо на тертці, з'єднайте з шинкою, туди ж додаємо видавлений часник, подрібнену зелень і майонез, все добре перемішуємо. Млинці намазуємо отриманою начинкою і згортаємо. Яєчні млинці з начинкою готові.
Як готувати фаршировані яєчні млинці?
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; куряче філе - 150 г; корінь імбиру - 30 г; цибуля порей - 1шт.; соєвий соус; оцет бальзамічний. Приготування Яйця збиваємо з додаванням щіпки солі. Обсмажуємо яєчні млинці на сковороді з двох сторін. Для начинки куряче філе бажано заздалегідь нарізати пластинами і промаринувати в соєвому соусі. Потім його зливаємо, а філе обсмажуємо на сковороді і нарізаємо соломкою. Відразу за куркою на цій же сковороді обсмажуємо подрібнений або потертий на тертці корінь імбиру і листочки лука. Білу частину цибулі-порею нарізаємо соломкою і злегка скроплюємо бальзамічним оцтом. Всі складові начинки з'єднуємо і перемішуємо.
На кожен млинець викладаємо трохи начинки і звертаємо трубочкою, перев'язуємо пір'їнкою цибулі. Ось і вся готування - фаршировані яєчні млинці готові до подачі.
Рулетики з яєчних млинців
Інгредієнти: Для млинців:
яйця - 4 шт.; борошно - 30 г; крохмаль - 70 г; вода - 70 мл; сіль - за смаком. Для начинки:
плавлений сир (пастоподібний) - 300 г; сьомга слабо солона - 150 г; огірок - 1 шт. Приготування
Яйця змішуємо з водою, борошном і крохмалем, додаємо дрібку солі і смажимо млинці.
За рахунок додавання картопляного крохмалі вони виходять тоненькими, але еластичними. Саме такі нам і потрібні. Тепер готуємо начинку, для якої сьомгу дрібненько нарізаємо кубиками, огірок ріжемо тонкою соломкою. Кожен млинець змащуємо плавленим сиром, на край кладемо трошки риби і огірка і звертаємо рулетик. Ненадовго ставимо в холодильник. Перед подачею на стіл гострим ножем розрізаємо кожен млинець на 4-5 частин.
Яєчні млинці можна готувати з будь-якою начинкою. Для неї чудово підійде і відварне м'ясо, змішане з смаженою цибулею, і курка з грибами. Як робити яєчні млинці, ми розповіли, а далі справа за вами - включайте фантазію і творіть. У вас обов'язково вийде смачне блюдо.