Вернуться назад Распечатать

Яєчні млинці

Яєчні млинці
Пропонуємо вам приготувати альтернативу звичайним млинців - яєчні млинці. Таке блюдо готується дуже швидко і просто, відмінно підійде на сніданок.

Як приготувати яєчні млинці?


Інгредієнти:

  • яйця - 5 шт.;

  • вода - 5 ст. ложок;

  • сіль - за смаком;

  • рослинне масло для змазування сковороди.


  • Приготування
    Яйця змішуємо з водою і сіллю і добре перемішуємо вінчиком. Для приготування яєчних млинців краще використовувати невелику сковороду. Нагріваємо її, змащуємо рослинним маслом і наливаємо в неї близько 2 ст. ложок збитою яєчною суміші. Беремо сковорідку так, щоб сумішшю була покрита вся поверхня. Смажимо спочатку з одного боку, коли краї млинця стали трохи підсихати, перевертаємо і обсмажуємо з іншого боку.

    Як зробити яєчні млинці з начинкою з шинки з сиром?


    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • яйця - 5 шт.;

  • майонез - 5 ч. ложок;

  • сіль - за смаком;

  • рослинна олія для обсмажування.


  • Для начинки:

  • шинка - 150 г;

  • сир - 100 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • майонез;

  • зелень.


  • Приготування
    З такої кількості інгредієнтів вийде 5-6 млинчиків. Можете взяти потрібну вам кількість продуктів, але дотримуйте пропорції: на 1 яйце йде 1 чайна ложка майонезу.
    Яйця збиваємо з майонезом, солимо за смаком і смажимо яєчні млинці на розпеченій сковороді, змазаній рослинною олією. Готуємо начинку: шинку нарізаємо кубиками, сир натираємо на тертці, з'єднайте з шинкою, туди ж додаємо видавлений часник, подрібнену зелень і майонез, все добре перемішуємо. Млинці намазуємо отриманою начинкою і згортаємо. Яєчні млинці з начинкою готові.

    Як готувати фаршировані яєчні млинці?


    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • куряче філе - 150 г;

  • корінь імбиру - 30 г;

  • цибуля порей - 1шт.;

  • соєвий соус;

  • оцет бальзамічний.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з додаванням щіпки солі. Обсмажуємо яєчні млинці на сковороді з двох сторін. Для начинки куряче філе бажано заздалегідь нарізати пластинами і промаринувати в соєвому соусі. Потім його зливаємо, а філе обсмажуємо на сковороді і нарізаємо соломкою. Відразу за куркою на цій же сковороді обсмажуємо подрібнений або потертий на тертці корінь імбиру і листочки лука. Білу частину цибулі-порею нарізаємо соломкою і злегка скроплюємо бальзамічним оцтом. Всі складові начинки з'єднуємо і перемішуємо.
    На кожен млинець викладаємо трохи начинки і звертаємо трубочкою, перев'язуємо пір'їнкою цибулі. Ось і вся готування - фаршировані яєчні млинці готові до подачі.

    Рулетики з яєчних млинців


    Інгредієнти:
    Для млинців:

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 30 г;

  • крохмаль - 70 г;

  • вода - 70 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • плавлений сир (пастоподібний) - 300 г;

  • сьомга слабо солона - 150 г;

  • огірок - 1 шт.


  • Приготування
    Яйця змішуємо з водою, борошном і крохмалем, додаємо дрібку солі і смажимо млинці.
    Яєчні млинці
    За рахунок додавання картопляного крохмалі вони виходять тоненькими, але еластичними. Саме такі нам і потрібні. Тепер готуємо начинку, для якої сьомгу дрібненько нарізаємо кубиками, огірок ріжемо тонкою соломкою. Кожен млинець змащуємо плавленим сиром, на край кладемо трошки риби і огірка і звертаємо рулетик. Ненадовго ставимо в холодильник. Перед подачею на стіл гострим ножем розрізаємо кожен млинець на 4-5 частин.
    Яєчні млинці можна готувати з будь-якою начинкою. Для неї чудово підійде і відварне м'ясо, змішане з смаженою цибулею, і курка з грибами. Як робити яєчні млинці, ми розповіли, а далі справа за вами - включайте фантазію і творіть. У вас обов'язково вийде смачне блюдо.