Багатьом з нас дуже часто не вистачає часу на приготування повноцінних страв, але, незважаючи на це? все одно хочеться смачної і гарячої їжі. Саме в таких випадках відмінним рішенням проблеми стають швидкі гарячі бутерброди, які при невеликих затратах часу на їх приготування відмінно насичують.
Якщо ви є прихильником швидких перекусів, то наша добірка рецептів гарячих бутербродів в духовці вам доведеться якраз до речі.
Гарячі бутерброди з сиром
Мабуть, найпопулярніший і демократичний гарячий бутерброд в духовці - це бутерброд з сиром, який готується протягом кількох хвилин, але при цьому володіє приголомшливим смаком.
Інгредієнти: булочка - 1-2 шт.; масло вершкове - 20 г; сир твердий - 100 г; зелень - кілька гілочок; сіль і чорний мелений перець. Приготування Булочки розріжте навпіл. Змастіть маслом, покладіть трохи зелені на кожну, посоліть і поперчіть. Сир наріжте пластинками і розкладіть на булочки. Покладіть їх на деко і поставте в розігріту духовку на кілька хвилин, поки сир не розплавиться. Дайте бутербродів трохи охолонути і пригощайтеся.
Це найпростіший варіант рецепту, але при бажанні до нього можна додати будь-які інгредієнти на свій смак: помідори, шинку, ковбасу і багато іншого.
Гарячі бутерброди з яйцем
Інгредієнти: бутербродних булочка - 3 шт.; солоний огірок - 1 шт.; яйця перепелині - 7 шт.; шинка - 150 г; майонез - 4 ст. ложки; гірчиця - 1 ч. ложка; кріп - півпучка; масло рослинне - 2 ст. ложки. Приготування Огірок і шинку порізати соломкою. Гірчицю змішайте з майонезом. Зріжте верхівку з булочок, видаліть м'якоть, а середину змастіть гірчично-майонезним соусом. Покладіть всередину шинку і огірок. Деко змастіть маслом, покладіть булочки і розбийте зверху на них по 2-3 перепелиних яйця.
Надішліть все це в духовку, розігріту до 200 градусів, на 5-7 хвилин. Перед подачею до столу посипте булочки мелконарезанним кропом.
Гарячі бутерброди з картоплею
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; батон - 1 шт.; яйця - 2 шт.; сметана або майонез - 6 ст. ложок; кетчуп - 2 ст. ложки; сіль, перець, часник. Приготування Картопля очистіть і натріть на крупній тертці. Моркву теж почистіть і подрібніть на середній тертці. Змішайте овочі, вбийте до них яйця, посоліть, поперчіть і перемішайте всі разом.
Батон наріжте шматочками, покладіть на них морквяно-картопляну суміш, і обсмажте на рослинному маслі спочатку з того боку, де начинка, а потім із зворотного. Сметану або майонез з'єднайте з кетчупом, і додайте в суміш подрібнений часник. Рівномірно розподіліть соус на бутербродах і пригощайтеся.
Гарячі бутерброди з грибами
Інгредієнти: пшеничний хліб - 3 скибочки; печериці - 5-6 шт.; цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сметана - 2 ст. ложки; сир - 50 г; сіль, перець, зелень за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Гриби очистіть і промийте, після чого наріжте досить крупно. З лука зніміть піну, його дрібно нашаткуйте і обсмажте кілька хвилин на рослинній олії. Потім, додайте гриби і готуйте все разом, поки вони не стануть золотистого кольору. Посоліть, поперчіть, заправте сметаною і пропущеним через прес часником і тушкуйте ще кілька хвилин.
Батон наріжте скибочками, розкладіть на них грибну суміш, посипте рубаною зеленню, тертим сиром і відправте на 7 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку, щоб сир розплавився.
Гарячі бутерброди з фаршем
Інгредієнти: батон - 1 шт.; фарш м'ясний - 250 г; яйце - 1 шт.; сир - 50 г; помідор - 1 шт.; сіль, чебрець за смаком; масло рослинне і вершкове. Приготування Сир та помідор натріть на тертці. Змішайте в мисці фарш, яйце, тертий сир, помідор, сіль, олію і спеції. Перемішайте все гарненько. Батон наріжте шматочками, змастіть кожен вершковим маслом, а зверху викладіть підготовлену суміш.
Духовку нагрійте до 180 градусів і поставте бутерброди запікати до появи рум'яної скоринки.