На превеликий жаль, якість і смак м'ясних продуктів в магазинах останнім часом залишають бажати кращого. Виходить навіть, що смачніше і набагато дешевше купувати просто звичайне м'ясо. А що, якщо приготувати шинку в домашніх умовах? Давайте розглянемо, як же це зробити смачно і швидко!
Домашня шинка зі свинини
Шинка в домашніх умовах виходить дуже м'якою і ніжною, завдяки попередньому замочуванню. А спеції гвоздики, коричневий цукор і цедра апельсина надають страві карамельний смак і аромат.
Інгредієнти: свинячий окіст - 1 кг; вода - 1 л; ріпчаста цибуля - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; чорний перець горошком - 3 шт.; сіль і перець - за смаком; коричневий цукор - 100 г; апельсинова цедра - 50 г; мускатний горіх - 1 ч. ложка; мелена кориця - 05 ч. ложки; яблука - 3 шт.; гвоздика - 3 шт.; часточки апельсина для прикраси. Приготування Як зробити домашню шинку? Спочатку замочуємо наш окіст в холодній воді і залишаємо на всю ніч. Вранці зливаємо її і перекладаємо м'ясо в каструлю з чистою водою, лавровим листом, цибулею і перцем. Накриваємо кришкою, доводимо до кипіння, солимо, потім зменшуємо вогонь і варимо приблизно 15 години. Потім, знову зливаємо вміст каструлі і обережно зрізаємо з м'яса верхню шкірку.
В окремій чашці змішуємо цукор, терту апельсинову цедру, мускатний горіх і корицю. Натираємо отриманою сумішшю окіст. Потім перекладаємо м'ясо у форму для запікання, змащену рослинним маслом і вливаємо трохи води. Ставимо страву в заздалегідь розігріту духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин при температурі 220°С. Періодично поливаємо шинку соком, що виділився і стежимо, щоб м'ясо не підгоріло. Через 20 хвилин після початку запікання додаємо до свинини гвоздику і розрізані на 4 частини яблука.
Перед подачею на стіл прикрашаємо домашню шинку скибочками свіжого апельсина.
Домашня шинка з курки
Інгредієнти: куряче філе - 1 кг; часник - 3 зубчики; желатин - 10 г; сіль, спеції, спеції - за смаком. Приготування Куряче м'ясо ріжемо на невеликі шматочки. Перекладаємо філе в миску, видавлюємо часник, додаємо сіль, перець і спеції за смаком. Висипаємо сухий желатин з пакетика і ретельно все перемішуємо. Беремо літровий пакет з-під молока, покритий зсередини фольгою, розрізаємо повністю зверху і щільно укладаємо в нього м'ясо.
Наповнивши пакет, туго його зашиваємо і кладемо в каструлю з водою. Доводимо до кипіння і варимо приблизно 15 години на слабкому вогні. Акуратно виймаємо пакет з каструлі, охолоджуємо до кімнатної температури і прибираємо на кілька годин в холодильник. З готової домашньої шинки акуратно знімаємо коробку і розрізаємо на шматки.
При бажанні ви можете додати в м'ясо волоські горіхи, смажені гриби, маслини, консервовану кукурудзу, урізноманітнивши тим самим смак готової страви.
Не бійтеся фантазувати, головне - не забудьте всі інгредієнти дрібно порізати.
Куряча шинка в мультиварці
Інгредієнти: курячі стегенця - 3 шт.; перець болгарський - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сухий желатин - 10 р. Приготування Отже, беремо відмиті і розморожені ніжки. Поділяємо їх акуратно на стегно і гомілку
і кладемо в чашу мультиварки. Цибулю і солодкий перець чистимо і дрібно шаткуємо. Промиту моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Всі нарізані овочі додаємо до м'яса, приправляємо перцем і сіллю.
Виставляємо програму «Гасіння» і готуємо шинку приблизно 15 години. Після сигналу готовності виймаємо м'ясо і зчищаємо його з кістки. Хаотично нарізаємо і складаємо назад в чашу мультиварки. Знову ставимо на ту ж програму на 15 години.
Насипаємо пакетик сухого желатину, ретельно перемішуємо і ставимо в холодильник застигати! Ось і все, шинка в мультиварці готова!