Повітряні зерна кукурудзи були популярними снеком ще у стародавніх індійців, до нас така закуска дійшла лише в кінці 19-го століття і з тих пір не здає позицій серед списку найпопулярніших хрустких ласощів, «дихаючи в потилицю» горезвісним чіпсам. На відміну від останніх, попкорн є менш калорійним перекусом, поживність і шкоду якого визначається кількістю масла і спецій, якими ви захочете присмачити кукурудзяні зерна.
Як приготувати попкорн вдома з мінімальною шкодою для здоров'я і фігури, ми розповімо в цій статті.
Як зробити попкорн на сковороді?
Інгредієнти: рослинне масло - 3 ст. ложки; кукурудзяні зерна - 1/2 ст.; сіль - 1/2 ч. ложки; вершкове масло - за смаком. Приготування У будь глибокої товстостінній сковороді розігріваємо рослинне масло з додаванням солі. Коли масло стане гарячим - засипаємо кукурудзу, накриваємо сковороду кришкою і зменшуємо вогонь. Не забудьте струсити попкорн пару раз прямо на сковороді так, щоб всі зерна вкрилися шаром солоного масла. Приготування займе 5-7 хвилин. Повітряні зернятка самі дадуть знати про свою готовність, як тільки припинять вибухати. Подають солоний попкорн, полив топленим вершковим маслом.
Як зробити попкорн в мультиварці?
Інгредієнти: рослинне масло - 2 ч. ложки; кукурудзяні зерна - 1/3 ст.; цукрова пудра - за смаком. Приготування На дно мультиварки наливаємо олію і засипаємо зернятка кукурудзи. Закриваємо кришку і вибираємо режим «Суп», чекаємо до тих пір, поки зернятка не перестануть вибухати, дістаємо попкорн з мультиварки і перед подачею рясно посипаємо цукровою пудрою. Цукрову пудру також можна замінити справжнього карамеллю або розчиненим у воді з медом, але при цьому зацукровані зерна повинні обсохнути в карамелі перед ссипанием в загальну посуд. Приємного апетиту!