Вернуться назад Распечатать

Закусочний торт «Наполеон»

Закусочний торт «Наполеон»
Торт «Наполеон» популярний і відомий у всьому світі. Виявляється, його можна готувати не тільки в якості солодкого десерт до чаю, але і в якості закуски до гарячих страв.
Що стосується начинки, то тут все залежить від вашої фантазії: листкові коржі можна начиняти чим завгодно. Головне, щоб інгредієнти поєднувалися один з одним. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування закусочного торта «Наполеон».

Закусочний торт «Наполеон» з сьомгою


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 2 ст.;

  • маргарин - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 05 склянки;

  • сіль - за смаком.


  • Для начинки:

  • сир Філадельфія - 200 г;

  • малосолоний сьомга - 200 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • зелена цибуля, кріп.


  • Приготування
    Борошно просіваємо в миску. Окремо збиваємо яйце, додаємо сіль і вливаємо воду. Гарненько збиваємо масу, виливаємо в посуд з борошном і замішуємо однорідне, гладке тісто. Потім розкачуємо його в тонкий пласт, змащуємо розтопленим маргарином і скручуємо в рулет. Відправляємо отриману заготівлю приблизно на годину в холодильник.
    Далі розрізаємо рулет на невеликі шматочки, розкачуємо кожен в тонкий пласт і випікаємо коржі при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
    А цим часом поки готуємо начинку. Для цього яйця натираємо на дрібній тертці, змішуємо з майонезом і дрібно посіченою зеленню.
    Готові коржі змащуємо вершковим сиром і викладаємо рівномірним шаром начинку: спочатку сьомга з кропом, потім - яйця з цибулею і майонезом.
    Верхній корж покриваємо сиром і посипаємо сухарями. Ставимо закусочний торт «Наполеон» в холодильник для просочення на кілька годин.

    Закусочний торт «Наполеон» з консервою


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • пшеничне борошно - 3 ст.;

  • маргарин - 200 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 200 мл;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Для начинки:

  • горбуша у власному соку - 200 г;

  • тунець в оливковій олії - 200 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • плавлений сирок - 2 шт.;

  • зелена цибуля - за бажанням;

  • майонез - 100 мл;

  • часник - 1 зубчик.


  • Приготування
    Маргарин натираємо на тертці, змішуємо з просіяним борошном, сметаною, розпушувачем, яйцем і замішуємо тісто. Поділяємо його на п'ять частин, розгортаємо в тонкий пласт і випікаємо при температурі 180 градусів духовці до золотистого кольору. Рибу розминаємо. Яйця і сирки тремо на тертці, додаємо дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник.
    Закусочний торт «Наполеон»

    Кожен корж змащуємо майонезом. На перший корж викладаємо горбушу, накриваємо наступним коржем, викладаємо салат з яєць і сирків, потім знову корж і шар тунця. Повторюємо всі верстви ще раз. Останній змащуємо майонезом і посипаємо сухарями. Для просочування залишаємо торт «Наполеон» з рибною консервою в холодному місці на кілька годин.
    А ще на закуску можна приготувати кабачковий торт , печінковий торт або млинцевий торт з куркою . Такі страви поряд з «Наполеоном» стануть справжньою окрасою столу.