Торт «Наполеон» популярний і відомий у всьому світі. Виявляється, його можна готувати не тільки в якості солодкого десерт до чаю, але і в якості закуски до гарячих страв.
Що стосується начинки, то тут все залежить від вашої фантазії: листкові коржі можна начиняти чим завгодно. Головне, щоб інгредієнти поєднувалися один з одним. Давайте розглянемо з вами кілька оригінальних рецептів приготування закусочного торта «Наполеон».
Закусочний торт «Наполеон» з сьомгою
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 2 ст.; маргарин - 200 г; яйце - 1 шт.; вода - 05 склянки; сіль - за смаком. Для начинки:
сир Філадельфія - 200 г; малосолоний сьомга - 200 г; яйце - 3 шт.; майонез - 2 ст. ложки; зелена цибуля, кріп. Приготування Борошно просіваємо в миску. Окремо збиваємо яйце, додаємо сіль і вливаємо воду. Гарненько збиваємо масу, виливаємо в посуд з борошном і замішуємо однорідне, гладке тісто. Потім розкачуємо його в тонкий пласт, змащуємо розтопленим маргарином і скручуємо в рулет. Відправляємо отриману заготівлю приблизно на годину в холодильник.
Далі розрізаємо рулет на невеликі шматочки, розкачуємо кожен в тонкий пласт і випікаємо коржі при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
А цим часом поки готуємо начинку. Для цього яйця натираємо на дрібній тертці, змішуємо з майонезом і дрібно посіченою зеленню.
Готові коржі змащуємо вершковим сиром і викладаємо рівномірним шаром начинку: спочатку сьомга з кропом, потім - яйця з цибулею і майонезом.
Верхній корж покриваємо сиром і посипаємо сухарями. Ставимо закусочний торт «Наполеон» в холодильник для просочення на кілька годин.
Закусочний торт «Наполеон» з консервою
Інгредієнти: Для тіста:
пшеничне борошно - 3 ст.; маргарин - 200 г; яйце - 1 шт.; сметана - 200 мл; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
горбуша у власному соку - 200 г; тунець в оливковій олії - 200 г; яйця - 2 шт.; плавлений сирок - 2 шт.; зелена цибуля - за бажанням; майонез - 100 мл; часник - 1 зубчик. Приготування Маргарин натираємо на тертці, змішуємо з просіяним борошном, сметаною, розпушувачем, яйцем і замішуємо тісто. Поділяємо його на п'ять частин, розгортаємо в тонкий пласт і випікаємо при температурі 180 градусів духовці до золотистого кольору. Рибу розминаємо. Яйця і сирки тремо на тертці, додаємо дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник.
Кожен корж змащуємо майонезом. На перший корж викладаємо горбушу, накриваємо наступним коржем, викладаємо салат з яєць і сирків, потім знову корж і шар тунця. Повторюємо всі верстви ще раз. Останній змащуємо майонезом і посипаємо сухарями. Для просочування залишаємо торт «Наполеон» з рибною консервою в холодному місці на кілька годин.
А ще на закуску можна приготувати кабачковий торт , печінковий торт або млинцевий торт з куркою . Такі страви поряд з «Наполеоном» стануть справжньою окрасою столу.