Яйця - доступний, корисний і багатьма улюблений продукт. Зараз ми вам розповімо ще один цікавий рецепт їх приготування та подачі - яйця у фарші. Блюдо виходить дуже смачним, оригінальним і чудово виглядає на столі.
Яйце у фарші в духовці
Інгредієнти: яловичина - 400 г; цибуля - 1 шт.; картопля - 1 шт.; вершкове масло - 1 ст. ложка; сирі яйця - 2 шт.; варені яйця - 8 шт.; сіль, перець, спеції - за смаком; панірувальні сухарі для обвалювання. Приготування Готуємо фарш. Для цього м'ясо, очищену картоплину і моркву пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо у фарш 1 яйце (сире), сіль, перець, спеції і добре перемішуємо. Варені яйця очистити від шкаралупи, з фаршу формуємо кульки завбільшки більші яйця і кожен кульку вкладаємо яйце таким чином, щоб фарш закривав його з усіх сторін. Бажано, щоб товщина м'ясного шару була не менше 1 див. Кожен кульку з фаршу потім в яйці і обвалюють у панірувальних сухарях. Готові вироби викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, і випікаємо в духовці близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. Яйця, запечені в фарші, подаємо до столу зі свіжими овочами.
Перепелині яйця по-шотландськи
Інгредієнти: перепелині яйця - 12 шт.; курячий фарш - 350 г; яйце куряче - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; соняшникова олія для смаження; борошно для обвалювання. Приготування Перепелині яйця відварюємо круто, даємо їм охолонути і очищаємо від шкаралупи. У курячий фарш додаємо 1 яйце, додаємо сіль, перець за смаком і перемішуємо. З фаршу формуємо 12 коржів, і в середину кожного покласти по 1 перепелиному яйцю. Защипуємо краї так, щоб яйце вийшло закритим з усіх сторін фаршем. Кожен кульку обвалюємо в борошні й обсмажуємо на олії до утворення рум'яної скоринки. Перепелині яйця у фарші особливо красиво виглядають у розрізі. Подавати їх можна і в гарячому, і в холодному вигляді.
Не менш цікавими є і рецепти маринованих і фаршированих яєць - неодмінно спробуйте приготувати їх на своїй кухні.