Зараз знайдеться мало людей, які б не пробували таку смачну гарячу закуску, як сирні кульки. Останнім часом вони стали дуже популярні, і без цієї страви не обходиться меню практично жодного ресторану.
Якщо ви належите до числа шанувальників цієї швидкої і простий закуски, ми розповімо, як приготувати сирні кульки будинку.
Сирні кульки - рецепт у фритюрі
Інгредієнти: сир твердий - 200 г; борошно - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; панірувальні сухарі - 2-3 ст. ложки; рослинна олія для смаження; сіль за смаком. Приготування Візьміть одне яйце і відокремте білок від жовтка. Сир натріть на тертці. Зверніть увагу, що хоча в рецепті вказаний твердий сир, при відсутності такого, звичайне теж цілком підійде. З'єднайте білок і тертий сир, трохи посоліть і ретельно перемішайте.
За допомогою чайної ложки сформуйте невеликі кульки, при бажанні в середину можна додати горіх. Тепер приготуйте для них кляр. Для цього з'єднаєте яйце, залишився жовток і борошно, знову трохи посоліть і збийте вінчиком до однорідної маси. Панірувальні сухарі висипте на плоску тарілку. Якщо є кунжут можна додати трохи до сухарів, буде смачніше. Кожен кульку покладіть на вилку, занурте в кляр, потім обваляйте в сухарях і покладіть на чисту тарілку.
Тепер приступайте до смаження. Якщо є фритюрниця, то налийте туди масло, доведіть до кипіння, і опускайте туди ваші сирні кульки. Якщо фритюрниці немає, то використовуйте для смаження будь-яку іншу глибоку посуд, наприклад, казан. Смажте кульки до появи золотистої скоринки. Коли вони будуть готові, перекладіть їх на серветку, щоб пішов зайвий жир, а потім на тарілку. Подавайте ваше блюдо гарячим.
Смажені сирні кульки - рецепт
Приготування сирних кульок по даному рецепту займає ще менше часу, але смакові якості при цьому не погіршуються.
Інгредієнти: твердий сир - 200 г; яєчні білки - 4 шт.; борошно для панірування; сіль за смаком; масло рослинне для смаження. Приготування Білки посоліть і добре збийте. Сир натріть і акуратно змішайте з білковою масою. Сформуйте невеликі кульки, обваляйте їх у борошні і смажте до золотистого кольору. Зверніть увагу, що під час смаження, кульки повинні збільшитися в об'ємі. Коли вони будуть готові, викласти їх на серветку, щоб вбралися надлишки жиру, і після цього перекладіть на тарілку.
Також існує ще один рецепт ніжних смажених сирних кульок на сметані, давайте розглянемо його.
Інгредієнти: сир - 300 г; сметана - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; зелень за смаком; часник - 3 зубчики; панірувальні сухарі - 4-5 ст. ложок; рослинна олія для арки. Приготування Сир натріть на крупній тертці. Зелень подрібніть часник пропустіть через прес. Змішайте сметану, тертий сир, яйце, зелень і часник, і гарненько все перемішайте. З отриманої маси скачайте кульки невеликого розміру. Якщо тісто буде трохи рідким, поставте його в холодне місце для застигання. Кожен кульку обваляйте в панірувальних сухарях і смажте в глибокій сковороді з великою кількістю олії протягом декількох хвилин. Готову страву подавайте до столу в теплому вигляді.
Сирні кульки у фритюрі - рецепт
Інгредієнти: сир - 300 г; яйце - 3 шт.; панірувальні сухарі - 100 г; масло вершкове - 100 г; вода - 1 ст. ложка. Приготування Відокремте жовтки від білків, останні збийте в тугу піну і змішати з попередньо натертим сиром. З цієї маси зробіть кульки і поставте в холод для застигання. В цей час збийте жовтки з водою. Дістаньте кульки, обваляйте кожен спочатку в сухарях, потім занурте в жовтки, а потім знову в сухарі, і смажте кілька хвилин на вершковому маслі в сковороді, перевертаючи з усіх боків.
Рекомендуємо також випробувати рецепт курячих кульок вершковому соусі і закуски на чіпсах .