Існує дуже багато рецептів приготування смачних і оригінальних страв з кабачка, потрібно тільки знати з якими продуктами він добре поєднується - це гриби, часник, помідори. Овочеві рулетики з кабачків, рівно як і рулетики з баклажанів - відмінний приклад, наочно представляє правильний набір інгредієнтів, їх можна подавати як в гарячому вигляді, так і в охолодженому вигляді в якості закуски, на друге, або як прикраса для святкового столу. Давайте розглянемо деякі цікаві рецепти приготування рулетиків з кабачків.
Рулетики з кабачків з куркою
Інгредієнти: кабачки - 2 шт.; куряче філе - 1 шт.; часник - 2 зубчики; сир - 50 г; кетчуп - за смаком; базилік свіжий - за бажанням; оливкова олія - для заправки; сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо молоді кабачки, миємо, нарізаємо смужками, товщиною близько 05 см, змащуємо маслом і солимо за смаком. Деко вистилаємо папером для випічки і викладаємо на нього кабачки. Відправляємо все в гарячу духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
Тим часом, куряче філе нарізаємо тонкими смужками, злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком, а потім додаємо товчений часник, все перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися хвилин на 20.
На розм'якшені викладаємо кабачки смужки курячого філе, посипаємо сиром, базиліком, скручуємо рулетики, закріплюємо їх шпажками і запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.
Рулетики з кабачків з грибами
Інгредієнти: гриби - 150 г; кабачки - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 05 шт.; сир - 50 г; помідор - 1 шт.; рослинна олія - 50 мл; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Кабачки миємо й обсушуємо. Акуратно очищаємо овочі від шкірки і нарізаємо кожен пластинами приблизно 7 мм - нам знадобиться тільки центральна частина. Зубчики часнику розрізаємо вздовж і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом протягом 5 хвилин. Далі обсмажуємо на сковороді кожну пластину з кабачка з обох сторін. Залишився кабачок подрібнюємо невеликими кубиками, гриби, помідори і цибулю промиваємо і теж дрібно кришимо. Тепер приступаємо до приготування
начинку: обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю, потім додаємо гриби з кабачками. Солимо, перчимо начинку за смаком і тушкуємо протягом 10 хвилин, постійно заважаючи.
Приготовані раніше пластини кабачків обережно згортаємо рулетом і закріплюємо дерев'яною зубочисткою. Всередину кладемо начинку і зверху присипаємо рулетики з кабачків дрібно натертим сиром. Відправляємо форму в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин.
В якості відмінною і швидкої закуски можуть виступити рулетики з лаваша з начинкою з кабачків.