Вернуться назад Распечатать

Рулетики з кабачків

Рулетики з кабачків
Існує дуже багато рецептів приготування смачних і оригінальних страв з кабачка, потрібно тільки знати з якими продуктами він добре поєднується - це гриби, часник, помідори. Овочеві рулетики з кабачків, рівно як і рулетики з баклажанів - відмінний приклад, наочно представляє правильний набір інгредієнтів, їх можна подавати як в гарячому вигляді, так і в охолодженому вигляді в якості закуски, на друге, або як прикраса для святкового столу. Давайте розглянемо деякі цікаві рецепти приготування рулетиків з кабачків.


Рулетики з кабачків з куркою


Інгредієнти:

  • кабачки - 2 шт.;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир - 50 г;

  • кетчуп - за смаком;

  • базилік свіжий - за бажанням;

  • оливкова олія - для заправки;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Беремо молоді кабачки, миємо, нарізаємо смужками, товщиною близько 05 см, змащуємо маслом і солимо за смаком. Деко вистилаємо папером для випічки і викладаємо на нього кабачки. Відправляємо все в гарячу духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
    Тим часом, куряче філе нарізаємо тонкими смужками, злегка відбиваємо, солимо і перчимо за смаком, а потім додаємо товчений часник, все перемішуємо і залишаємо м'ясо маринуватися хвилин на 20.
    На розм'якшені викладаємо кабачки смужки курячого філе, посипаємо сиром, базиліком, скручуємо рулетики, закріплюємо їх шпажками і запікаємо при температурі 180 градусів 30 хвилин.

    Рулетики з кабачків з грибами


    Інгредієнти:

  • гриби - 150 г;

  • кабачки - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 05 шт.;

  • сир - 50 г;

  • помідор - 1 шт.;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Кабачки миємо й обсушуємо. Акуратно очищаємо овочі від шкірки і нарізаємо кожен пластинами приблизно 7 мм - нам знадобиться тільки центральна частина. Зубчики часнику розрізаємо вздовж і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом протягом 5 хвилин. Далі обсмажуємо на сковороді кожну пластину з кабачка з обох сторін. Залишився кабачок подрібнюємо невеликими кубиками, гриби, помідори і цибулю промиваємо і теж дрібно кришимо. Тепер приступаємо до приготування
    Рулетики з кабачків
    начинку: обсмажуємо на рослинному маслі ріпчасту цибулю, потім додаємо гриби з кабачками. Солимо, перчимо начинку за смаком і тушкуємо протягом 10 хвилин, постійно заважаючи.
    Приготовані раніше пластини кабачків обережно згортаємо рулетом і закріплюємо дерев'яною зубочисткою. Всередину кладемо начинку і зверху присипаємо рулетики з кабачків дрібно натертим сиром. Відправляємо форму в заздалегідь розігріту духовку і запікаємо при температурі 180 градусів приблизно 15 хвилин.
    В якості відмінною і швидкої закуски можуть виступити рулетики з лаваша з начинкою з кабачків.