Вернуться назад Распечатать

Печериці на грилі

Печериці на грилі
Шампіньйон - це, мабуть, самий відомий і популярний гриб у всьому світі. Він використовується для приготування різних страв в кухнях багатьох народів. Це, до речі, один з небагатьох грибів, який піддається вирощування в спеціальних умовах, вдома або на грибних фермах. Печериці смажать, запікають, гасять, готують на грилі, в глиняних горщиках, крім цього їх ще маринують, сушать і навіть консервують. З цих грибів роблять дивовижні грибні соуси, суфле, підливи і супи. Одним словом - це універсальний гриб, який відмінно поєднується практично з усіма продуктами.
Ароматні печериці, приготовані на грилі - це відмінна закуска і прекрасне доповнення до основної страви. Приготувати їх зможе будь-яка починаюча господиня, і таке блюдо неодмінно сподобається і гостям, і всім вашим домочадцям. Давайте дізнаємося з вами як приготувати шампіньйони на грилі.

Рецепт печериць на грилі


Інгредієнти:

  • печериці - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • сіль, перець, сухий розмарин - за смаком.


  • Приготування
    Отже, спочатку беремо часник, очищаємо і розтираємо його разом з сіллю, перцем і розмарином до однорідного стану. Потім додаємо трохи рослинної або оливкової олії і все добре перемішуємо. Печериці промиваємо, обсушуємо, прибираємо ніжки, а капелюшки складаємо в тарілку з підготовленою сумішшю і залишаємо гриби просочуватися спеціями приблизно на 40 хвилин. Мариновані печериці обсмажуємо на грилі по 5 хвилин з кожного боку, а потім посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.

    Печериці на грилі з майонезом


    Інгредієнти:

  • печериці свіжі - 300 г;

  • майонез - 300 мл;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень кропу, петрушки, кінзи - за бажанням.


  • Приготування
    Печериці гарненько миємо, висушуємо, чистимо і відкладаємо в сторону. Тепер готуємо маринад: змішати в глибокій мисці майонез, сіль, чорний мелений перець і ретельно все перемішуємо. Викладаємо підготовлені гриби в суміш і маринуємо протягом 30 хвилин. Надягаємо гриби на шампурики, і запікаємо на грилі, близько 20 мнуть.
    Не втрачаючи часу дарма, зробимо соус: майонез видавлюємо очищений часник, додаємо сіль, перець за смаком і кладемо дрібно порізану зелень. Готові гриби перекладаємо на красиве блюдо, застелене листям салату, зверху поливаємо соусом.
    На основі даного рецепту можна приготувати і фаршировані печериці , начинкою для яких миє служити сир, або попередньо обсмажений м'ясний фарш.

    Гриби печериці на грилі


    Інгредієнти:

  • печериці - 400 г;

  • біле сухе вино - 100 мл;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • вершкове масло - 100 г;

  • кріп - за бажанням.


  • Приготування
    Гриби чистимо, промиваємо прохолодною водою і відварюємо у воді з вином, цукром, сіллю протягом 15 хвилин, потім відкидаємо печериці на друшляк і даємо воді стекти. Розрізаємо гриби на 4 частини, кладемо на гриль і додаємо шматочки вершкового масла. Обсмажуємо печериці за допомогою гриля 15 хвилин, потім обережно перекладаємо на тарілку, посипаємо дрібно нашаткованої зеленню кропу і подаємо до столу разом з картоплею фрі.

    Печериці на сковороді-гриль


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці - 500 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • петрушка, кріп - 100 г;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • розмарин, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Печериці на грилі
    Печериці миємо, висушуємо рушником і нарізаємо невеликими пластинами. Часник очищаємо, видавлюємо через прес і змішати з сіллю, перцем і сухим розмарином. В отриману суміш додаємо гриби, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин маринуватися.
    Сковороду-гриль рясно змащуємо рослинному маслом, викладаємо печериці і обсмажуємо їх протягом 15 хвилин на середньому вогні, періодично помішуючи. Готову страву посипаємо свіжою січеною зеленню і подаємо до столу.
    Всі вищевказані рецепти можна використовувати для приготування печериць в духовці . Приємного вам апетиту!