Якщо вам хочеться пиріжків, але при цьому немає бажання довго стояти на кухні і місити тісто, ви можете приготувати ліниві пиріжки з лаваша, які виходять дуже смачними, і досить швидко готуються.
Рецептів пиріжків з лаваша існує безліч, але ми зібрали для вас найбільш вдалі з них.
Пиріжки з лаваша з сиром
Інгредієнти: лаваш - 2 шт.; твердий сир - 150 г; плавлений сир - 100 г; кріп і петрушка - за смаком; рослинна олія для смаження; спеції - за смаком. Приготування Розріжте кожен лаваш на 4 частини, кожну частину покладіть по кілька пластинок твердого сиру і посипте його рубаною зеленню. Потім загорніть кожну частину в рулетик, і під час згортання, змастіть більшу частину рулету плавленим сиром . Він додасть пиріжкам м'якості.
Готові пиріжки смажте на невеликій кількості олії, по 4-5 хвилин з кожного боку на середньому вогні під закритою кришкою.
Пиріжки з лаваша з картоплею
Інгредієнти: тонкий лаваш - 3-4 шт.; картопля - 4-6 шт.; цибуля - 1 шт.; рослинна олія для смаження; сіль, чорний перець, коріандр. Приготування Цибулю дрібно наріжте і обсмажте. Картоплю зваріть до готовності, і потовчіть з допомогою товкачика, потім змішайте її з цибулею, сіллю і спеціями. Кожен лаваш розріжте навпіл, покладіть начинку в кожну частину, загорніть лаваш конвертиком або рулетом і обсмажте на невеликому вогні з обох боків до появи рум'яної скоринки.
Пиріжки з лаваша з капустою
Інгредієнти: лаваш - 2 шт.; яйце - 1 шт.; капуста - 400 г; рослинне масло. Приготування Капусту наріжте і тушкуйте на рослинному маслі до м'якості. Яйце відварити, і поріжте дрібними кубиками. З'єднайте капусту з яйцем, вірменський лаваш розріжте навпіл і покладіть в кожну частину начинку. Поверніть лаваші в рулетики і обсмажте на сковороді з двох сторін до золотистого кольору.
Пиріжки з лаваша з сиром
Інгредієнти: лаваш - 2-3 шт.; сир - 300 г; сир твердий - 100 г; шинка - 100 г; зелень будь - яка-за смаком; часник - 1-2 зубчики. Приготування Зелень вимити і дрібно порубаєте. Сир натріть на тертці, а шинку наріжте невеликими шматочками. Змішайте всі ці інгредієнти. Сир розімніть, додайте подрібнений часник, після чого з'єднайте сирну і сирну маси.
Покладіть начинку на середину лаваша, скрутіть його конвертом, підігніть краю, і обсмажте на рослинній олії з обох сторін. Смажити потрібно недовго, до зарум'янювання лаваша. Подавайте блюдо в теплому вигляді.