Вернуться назад Распечатать

Фарширований батон

Фарширований батон
У цій статті ви знайдете відмінну альтернативу звичним гарячих бутербродів - ми вам розповімо, як приготувати фаршировані батон. Це оригінальна закуска готується швидко і просто з доступних продуктів, які практично завжди є в холодильнику.

Фарширований батон в духовці


Інгредієнти:

  • білий батон - 1 шт.;

  • шпик - 100 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • фарш м'ясний - 05 кг;

  • яйця - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • вершки - 100 г;

  • томатна паста - 3 ст. ложки;

  • тертий твердий сир - 2 ст. ложки;

  • розтоплене вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія для смаження;

  • зелень, сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    З батона вздовж зрізаємо верхню частину і акуратно виймаємо м'якоть. В половину м'якушки додаємо вершки, томатну пасту і перемішуємо. Шпик нарізаємо невеликими кубиками, обсмажуємо на рослинній олії, потім додаємо нарізані печериці, подрібнену цибулю, фарш і обсмажуємо до готовності фаршу. Розмочений м'якуш злегка віджимаємо і додаємо на сковороду до решти інгредієнтів, додаємо яйце, сіль, подрібнену зелень і перець за смаком. Все добре перемішуємо і заповнюємо отриманою масою заглиблення в батоні. Після цього акуратно поміщаємо його на деко, збризкуємо розтопленим вершковим маслом і запікаємо при 180 градусах хвилин 20 після чого посипаємо зверху тертим сиром і відправляємо ще в духовку, поки сир не покриється рум'яною скоринкою. Подаємо фарширований батон до столу гарячим, розрізаємо на порційні шматочки.

    Батон фарширований консервою


    Інгредієнти:

  • батон - 1 шт.;

  • рибні консерви в олії - 1 банка;

  • яйця - 2 шт.;

  • цибуля (невеликий) - 1 шт.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • зелень кропу і петрушки - 30 г;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    У цьому рецепті можна використовувати будь-які рибні консерви в олії - сардину, сайру або будь-яку іншу.
    В батоні з обох кінців зрізаємо окраєць, акуратно виймаємо м'якоть, повинна вийти «труба». З консерви зливаємо масло і розминаємо її виделкою. В тарілці змішуємо половину м'якушки, консерву, порізані кубиками варені яйця, підсмажену до золотистого кольору цибулю, розм'якшене вершкове масло і подрібнену зелень, якщо потрібно, то солимо і перчимо за смаком. Отриманою сумішшю фаршируємо батон і прибираємо в холодильник приблизно на годину. Перед подачею батон, фаршировані рибою, нарізаємо скибочками.

    Як приготувати батон фарширований сиром і шинкою?


    Інгредієнти:

  • батон - 1 шт.;

  • сир - 200 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • шинка - 100 г;

  • твердий сир - 100 г;

  • оливки - 50 г;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Беремо батон, видаляємо з нього м'якуш - найзручніше це зробити, поділивши багет на 3-4 частини. Робимо начинку: солодкий перець, шинку, оливки нарізаємо кубиками, сир тремо на тертці, додаємо сир і часник, пропущений через прес. Добре перемішуємо і щільно наповнюємо батон. Загортаємо його в плівку і кладемо в холодильник мінімум на годину. Подаємо на стіл, порізавши на шматочки.

    Батон, фарширований ковбасою і сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • батон - 1 шт.;

  • твердий сир - 200 г;

  • ковбаса варена - 300 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • Фарширований батон
  • майонез - 100 р.


  • Приготування
    Батон надрізаємо посередині і витаскиеваем м'якуш. Готуємо начинку: натираємо сир і ковбасу на крупній тертці (щоб ковбаса легше терлась, можна покласти її морозилку хвилин на 20), додаємо сире яйце, майонез і м'якуш, порізану невеликими кубиками. Все перемішуємо і начиняємо отриманою масою хліб. Потім акуратно переносимо фарширований батон на сковороду з розігрітим рослинним маслом і обсмажуємо до тих пір, поки сир не розплавиться. Особливо смачний такий гарячий бутеброд на сковороді у гарячому вигляді.