Коли вам потрібно приготувати легку і апетитну закуску для святкового столу, або просто зробити щось на швидку руку для нежданих гостей, немає нічого краще, чим крабові рулетики. Ця страва готується швидко, на столі виглядає дуже святково і завдяки різноманітності рецептів рулетиків з крабових паличок, завжди можна готувати щось нове, тому воно ніколи вам не набридне.
Крабові рулети в паніровці
Якщо у вас є в запасі трохи часу, ми розповімо, як приготувати крабові рулетики з м'ясом криля.
Інгредієнти: крабові рулетики - 10 шт.; яйце - 1 шт.; м'ясо криля - 400 г; борошно - 5 ст. ложок; майонез - за смаком; рослинне масло - для смаження; сіль, чорний перець і будь-яка зелень. Приготування Крабові палички опустіть ненадовго в окріп, потім кожну розгорніть, змастіть всю поверхню майонезом, розкладіть м'ясо криля, посоліть і поперчіть за смаком. Скрутіть рулетики, умочіть кожен у збите яйце, потім обваляйте в борошні.
Обсмажте з двох сторін на сковороді до золотистої скоринки, після цього викладіть у форму для запікання і поставте в духовку на 20 хвилин. Готуйте при 160 градусах. Коли закуска буде готова, перекладіть рулетики на блюдо, посипте подрібненою зеленню і подавайте в теплому вигляді до столу.
Смажені крабові рулети
Цей варіант ідеальний для приходу нежданих гостей, так як ви отримуєте смачну гарячу закуску буквально за 10 хвилин.
Інгредієнти: крабові палички - 4 шт.; яйце - 1 шт.; твердий сир - 50 г; сметана - 2 ст. ложки; мука кукурудзяна - 2 ст. ложки; часник - 1 зубчик; сіль - за смаком. Приготування Палички для цієї страви можна взяти охолоджені, їх не потрібно буде занурювати в окріп перед розгортанням. Якщо ж у вас є під рукою тільки заморожені, то потримаєте їх у гарячій воді хвилини 3 перед початком приготування.
Яйце відварити і натріть на дрібній тертці, сир теж натріть. Часник подрібніть в пресі, при бажанні можете взяти більше 1 зубчики. У мисці з'єднайте сир, яйце, часник, сметану і сіль, перемішайте всі інгредієнти, якщо любите, можете приправити чорним перцем.
Кожну паличку розгорніть, змастіть всю поверхню начинкою, залишивши порожнім край, шириною в 1 см, і поверніть назад. Змастіть всі рулетики сметаною і запаніруйте в борошні. На повільному вогні обсмажте всі палички до появи золотистої скоринки, сир всередині повинен розплавитися. Перекладіть готові рулети на блюдо і вживати в теплому вигляді.
Крабові рулетики
Одним з найпопулярніших видів цієї закуски є крабові рулетики з начинкою з сиру і яйця, які готуються буквально протягом 10-15 хвилин, і припадуть до смаку всім членам сім'ї.
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; сир - 100 г; яйця - 3-4 шт.; часник - 1-2 зубчики; майонез і кріп - за смаком. Приготування Яйця відваріть, очистіть від шкаралупи, акуратно розділіть білки і жовтки і натріть їх на тертці в різні миски. Для жовтків використовуйте дрібну тертку, а для білків - велику. Часник пропустіть через прес, а сир теж натріть на дрібній тертці. Кріп
нашаткуйте дрібно.
У мисці змішайте сир, часник, білки і кріп, додайте майонез і ретельно все перемішайте. Крабові палички дістаньте з упаковки і на кілька хвилин помістіть в гарячу воду, щоб вони стали м'якшими і легко розгорталися.
Кожну паличку розгорніть, змастіть сирно-білковою масою і акуратно згорніть. Змастіть її поверхня майонезом, умочіть в терті жовтки і розкладіть готові рулетики на блюдо. Зверху посипте їх тертим сиром і, при бажанні, залишилися кропом, і подавайте до столу.
Як доповнення до крабовим рулетів, в якості закуски на стіл можна подати рулетики з шинки , або канапе з сиром .