Омлет - саме по собі дуже ніжне, дієтичне, ситне блюдо, а якщо додати в нього томати, ковбасу або гриби, то воно стане ще смачніше і придбає характерну соковитість і аромат. Рецептів приготування омлетів з ковбасою існує дуже багато, давайте розглянемо лише найбільш цікаві та незвичайні з них.
Омлет в духовці з ковбасою
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; яйце - 4 шт.; ковбаса - 100 г; вершкове масло - для змазування; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати омлет з ковбасою? Яйця злегка збиваємо. Вливаємо молоко, додаємо дрібку солі і все перемішуємо до однорідності. Ковбасу чистимо, нарізаємо дрібними кубиками, а потім додаємо в яєчну суміш. Форму для випічки рясно змащуємо маслом і виливаємо в неї приготовану масу. Відправляємо блюдо в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо приблизно 15 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Готовий смачний омлет з ковбасою відразу ж обережно перекладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Омлет з помідорами і ковбасою
Інгредієнти: ковбаса - 200 г; яйце - 4 шт.; молоко - 200 мл; рослинне масло - 1 ст. ложка; помідор - 1 шт. Приготування Рецепт приготування омлету з ковбасою і помідорами досить проста і не відніме у вас багато часу і сил.
Отже, спочатку беремо ковбасу, нарізаємо його невеликими кубиками, а потім злегка обсмажуємо на сковороді з додаванням рослинної олії до появи скоринки. Помідор моєму, витираємо, подрібнюємо його і додаємо до ковбаси. Яйця збиваємо, вливаємо молоко і перемішуємо. Виливаємо отриману суміш на сковороду, накриваємо кришкою і доводимо омлет до готовності протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Потім перекладаємо його на красиве плоске блюдо, посипаємо зверху свіжою зеленню і подаємо до столу.
Омлет з грибами та ковбасою
Інгредієнти: яйце - 6 шт.; молоко - 4 ст. ложки; лисички - 350 г; ковбаса сирокопчена - 50 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - 3 ст. ложки; сіль, перець - за смаком; свіжа зелень. Приготування Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо разом з сирокопченою ковбасою тонкою соломкою. Лисички промиваємо під гарячою водою, просушуємо і розрізаємо на кілька частин. Далі в заздалегідь розігрітій глибокій сковороді обсмажуємо спочатку цибулю з ковбасою до напівготовності, а потім додаємо гриби. Все перемішуємо і готуємо протягом 5 хвилин на слабкому вогні. Тим часом збиваємо окремо яйця з молоком, додаємо сіль, перець за смаком і кладемо дрібно нарізану свіжу зелень: петрушку, кінзу або кріп. Тепер обережно заливаємо приготовленої яєчною масою гриби з ковбасою, закриваємо кришкою і смажимо на слабкому вогні ще приблизно 3 хвилини. Готовий омлет з ковбасою і цибулею перекладаємо на тарілку, застелене листям салату, і подаємо до столу з салатом з огірків і помідорів .
Омлет з ковбасою і сиром
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; молоко - 100 мл; копчена ковбаса - 100 г; сир - 50 г; сіль, перець - за смаком; зелень - для прикраси. Приготування Ковбасу очищаємо, нарізаємо кубиками і злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Цим часом беремо яйця розбиваємо в каструльку, вливаємо молоко, кладемо сіль, перець за смаком, зелень і гарненько збиваємо все блендером до утворення пишної піни. Далі виливаємо отриману суміш в сковороду з ковбасою, накриваємо кришкою і готуємо протягом 7 хвилин до повної готовності. Коли омлет підсмажиться, акуратно перекладаємо його на красиве блюдо і посипаємо зверху тертим сиром. Безпосередньо перед подачею на стіл прикрашаємо омлет з сиром і ковбасою свіжою дрібно посіченою зеленню, і приправляємо улюбленими спеціями.
Приємного вам апетиту!