Вернуться назад Распечатать

Бутерброди з яйцем

Бутерброди з яйцем
Бутерброди з яйцем - прекрасний варіант для короткого перекусу, сніданку або ланчу. Багато можуть розповісти, як краще зробити бутерброд з яйцем. Є прості і більш складні підходи до приготування такої закуски. Можна сказати, це досить широке поле для фантазії.

Гарячі бутерброди з вареним яйцем і сиром - рецепт


Інгредієнти:

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • хліб - 2 скибочки;

  • сир твердий (наприклад, «Голландський») - 2 скибочки;

  • оливки без кісточок, темні або світлі - 2 шт.;

  • листочок петрушки - 2 шт.


  • Приготування
    Яйце відварюємо круто протягом 6 хвилин на середньо-слабкому вогні, охолодити в холодній воді і акуратно очищаємо від шкаралупи.
    Одночасно накладаємо скибочку сиру на скибочку хліба і поміщаємо в спеціальну складну бутербродницу (або в розігрітий духову шафу на деку). Чекаємо, поки сир розплавиться і прилипне до хліба. Яйце розрізаємо навпіл уздовж, так само розрізаємо оливки (кожну вздовж навпіл). Викладаємо половинки яйця і оливки плоскими сторонами на подплавленний сир. Прикрашаємо листком петрушки. Вийшло 2 гарячих бутерброда . Просто і смачно.
    Бутерброди з консервованої сайрою і яйцем швидше підійдуть для денного перекусити на швидку руку або імпровізованої закуски на дружніх посиденьках. Просто розминаємо рибу виделкою, викладаємо на тости, зверху натираємо варене яйце.

    Бутерброди з яйцем-пашот і сиром


    Інгредієнти:

  • яйце куряче - 2 шт.;

  • хліб - 2 скибочки;

  • сир - 2 скибочки;

  • оливки без кісточок - 2 шт.;

  • петрушка - 2 листочка.


  • Бутерброди з яйцем
    Приготування
    Сир накладаємо на хліб і поміщаємо в бутербродницу, чекаємо, поки розплавиться.
    Паралельно варимо яйце-пашот . Киплячу у каструлі підсолену і злегка підкислену оцтом воду розмішуємо так, щоб вийшов вир. У центр виру акуратно кладемо яйце без шкаралупи. Через 2 хвилини акуратно виймаємо яйце-пашот за допомогою шумівки, даємо стекти воді.
    Викладаємо яйце на бутерброд з подплавленним сиром. Поруч викладаємо половинки оливок. Прикрашаємо листком петрушки. Вийшов цілком традиційний європейський сніданок.