Вернуться назад Распечатать

Грінки з сиром

Грінки з сиром
Грінки з сиром - один з найбільш популярних видів сніданку або ланчу. Грінки - це шматочки хліба, підсушені або підсмажені (на маслі або без нього). Для приготування цієї страви можна використовувати тостери, а також підсушувати скибочки хліба на деку в духовій шафі або обсмажувати на сковороді. Іноді грінки перед обсмажуванням занурюють у льєзон (суміш молока з яйцем). Будь-який спосіб по-своєму непоганий, однак підсушений хліб виразно корисніше обсмаженої, втім, вибір за вами. Адже іноді хочеться деякої розмаїтості.

Прості грінки з плавленим сиром


Інгредієнти:

  • хліб - 2 скибочки;

  • сир плавлений - 1 коробочка;

  • оливки без кісточок - 2 шт.;

  • базилік - 2 листочка.


  • Приготування
    Підрум'янюємо хліб у тостері, трохи охолоджуємо і щедро намазуємо плавленим сиром. Оливки розрізаємо навпіл або шаткуємо кружечками. Викладаємо шматочки оливок зверху на грінки з сиром і прикрашаємо листком базиліка.

    Грінки з помідорами і сиром


    Інгредієнти:

  • хліб - 2 скибочки;

  • сир твердий - 2 скибочки;

  • стиглий помідор, щільний, не водянистий - 1 шт.;

  • гілочка петрушки.


  • Приготування
    Підрум'янюємо скибочки хліба в тостері. Зверху на грінок викладаємо шматочок сиру і скибочку помідора. Прикрашаємо листком петрушки.

    Грінки з шинкою і сиром


    Інгредієнти:

  • хліб - 2 скибочки;

  • сир твердий - 2 скибочки;

  • шинка - 2 скибочки;

  • перець гострий червоний свіжий - 1 шт.;

  • кінза свіжа.


  • Приготування
    Скибочки хліба підрум'янюємо в тостері. Укладаємо на кожен шматочок по скибочці сиру. Відрізаємо від перцю (поперек) 4 маленьких тоненьких кільцями і викладаємо по 2 на кожен грінок із сиром, а зверху - по скибочці шинки. Прикрашаємо листочками кінзи.
    Кожен може сам придумати безліч різних рецептів приготування грінок із сиром. У будь-якому випадку, їх добре подавати з такими ранковими напоями як чай, кава, какао, ройбуш, мате та іншими.

    Часникові грінки з яйцем і сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • злегка підсушений хліб - 2 скибочки;

  • часник - 1 зубчик;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • молоко середньої жирності - 2 ст. ложки;

  • чорний перець мелений - 1 щіпка;

  • сир твердий - 2 скибочки;

  • Грінки з сиром
  • вершкове масло для обсмажування;

  • петрушка - 2 гілочки.


  • Приготування
    Скибочки хліба натираємо розрізаним навпіл зубчиком часнику. Готуємо льєзон: змішуємо яйце з молоком, злегка перчимо і трохи збиваємо виделкою. Нагріваємо олію в сковороді. Потім скибочку хліба в льєзон (повністю) і обсмажуємо на сковороді з обох сторін. Знімаємо часникові грінки лопаткою, викладаємо на тарілку і швидко кладемо на кожен шматочок хліба по скибочці сиру. Прикрашаємо грінки з яйцем і сиром листком петрушки.