Грінки з сиром - один з найбільш популярних видів сніданку або ланчу. Грінки - це шматочки хліба, підсушені або підсмажені (на маслі або без нього). Для приготування цієї страви можна використовувати тостери, а також підсушувати скибочки хліба на деку в духовій шафі або обсмажувати на сковороді. Іноді грінки перед обсмажуванням занурюють у льєзон (суміш молока з яйцем). Будь-який спосіб по-своєму непоганий, однак підсушений хліб виразно корисніше обсмаженої, втім, вибір за вами. Адже іноді хочеться деякої розмаїтості.
Прості грінки з плавленим сиром
Інгредієнти: хліб - 2 скибочки; сир плавлений - 1 коробочка; оливки без кісточок - 2 шт.; базилік - 2 листочка. Приготування Підрум'янюємо хліб у тостері, трохи охолоджуємо і щедро намазуємо плавленим сиром. Оливки розрізаємо навпіл або шаткуємо кружечками. Викладаємо шматочки оливок зверху на грінки з сиром і прикрашаємо листком базиліка.
Грінки з помідорами і сиром
Інгредієнти: хліб - 2 скибочки; сир твердий - 2 скибочки; стиглий помідор, щільний, не водянистий - 1 шт.; гілочка петрушки. Приготування Підрум'янюємо скибочки хліба в тостері. Зверху на грінок викладаємо шматочок сиру і скибочку помідора. Прикрашаємо листком петрушки.
Грінки з шинкою і сиром
Інгредієнти: хліб - 2 скибочки; сир твердий - 2 скибочки; шинка - 2 скибочки; перець гострий червоний свіжий - 1 шт.; кінза свіжа. Приготування Скибочки хліба підрум'янюємо в тостері. Укладаємо на кожен шматочок по скибочці сиру. Відрізаємо від перцю (поперек) 4 маленьких тоненьких кільцями і викладаємо по 2 на кожен грінок із сиром, а зверху - по скибочці шинки. Прикрашаємо листочками кінзи.
Кожен може сам придумати безліч різних рецептів приготування грінок із сиром. У будь-якому випадку, їх добре подавати з такими ранковими напоями як чай, кава, какао, ройбуш, мате та іншими.
Часникові грінки з яйцем і сиром - рецепт
Інгредієнти: злегка підсушений хліб - 2 скибочки; часник - 1 зубчик; яйце куряче - 1 шт.; молоко середньої жирності - 2 ст. ложки; чорний перець мелений - 1 щіпка; сир твердий - 2 скибочки; вершкове масло для обсмажування; петрушка - 2 гілочки. Приготування Скибочки хліба натираємо розрізаним навпіл зубчиком часнику. Готуємо льєзон: змішуємо яйце з молоком, злегка перчимо і трохи збиваємо виделкою. Нагріваємо олію в сковороді. Потім скибочку хліба в льєзон (повністю) і обсмажуємо на сковороді з обох сторін. Знімаємо часникові грінки лопаткою, викладаємо на тарілку і швидко кладемо на кожен шматочок хліба по скибочці сиру. Прикрашаємо грінки з яйцем і сиром листком петрушки.