Вернуться назад Распечатать

Коржики з сиром на сковороді

Коржики з сиром на сковороді
Якщо вам до приходу гостей потрібно приготувати смачне і швидке блюдо, або ж ви просто хочете порадувати своїх домочадців чимось оригінальним, то пропонуємо вам посмажити коржики з сиром. Їх пікантний, але в теж час чудово ніжний смак доведеться багатьом до душі.

Швидкі коржики з сиром


Інгредієнти:

  • кефір - 1 склянка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 400 г;

  • кунжутне насіння - 3 ст. ложки;

  • сир твердих сортів - 250 р.


  • Приготування
    Для приготування тонких коржів з сиром, наливаємо в миску кефір, додаємо сюди ж сіль, соду і цукор. Все ретельно перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 10 хвилин. Тим часом беремо сир натираємо його на крупній тертці. Тепер поступово всипаємо в миску з кефіром борошно і замішуємо однорідне м'яке тісто. У самому кінці додаємо натертий раніше сир і кунжутне насіння. Тісто розділяємо на 3 однакові частини і з кожної формуємо за розміром дна сковороди корж. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо трохи олії, розігріваємо його, потім зменшуємо вогонь і викладаємо корж. Наколюємо її в декількох місцях виделкою, щоб вона не здулася, і обсмажуємо з двох сторін під кришкою. Потім обережно перекладаємо кефірні коржики з сиром на паперову серветку, щоб тим самим позбутися від зайвого жиру. Можна трохи пофантазувати і приготувати такі коржі з начинкою - з капустою, картоплею, ковбасою, шинкою, сиром, зеленню і т. д.
    Рецепт сирних коржів з начинкою
    Інгредієнти:

  • кефір - 1 склянка;

  • сир - 300 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • шинка - 300 г;

  • сіль, цукор - за смаком;

  • сода - щіпка;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Кефір виливаємо в каструльку, додаємо дрібку солі, трохи соди і цукру. Все добре перемішуємо і поступово всипаємо борошно і тертий на крупній тертці сир. Замішуємо однорідне тісто, не прилипающее до рук. Потім розділяємо його на невеликі кульки, з яких робимо коржі, а в середину кладемо порізану соломкою шинку. Добре защепляем коржик по краях і трохи розкочуємо качалкою. Обсмажуємо їх на розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії, на середньому вогні при закритій кришці. Сирні коржики повинні добре підрум'янитися з обох сторін.

    Коржик із зеленню та сиром


    Інгредієнти:

  • сир «Моцарелла» - 150 г;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сіль - за смаком;

  • зелень кропу;

  • яйце - 1 шт.;

  • сметана - 120 мл;

  • рослинне масло - для смаження.


  • Приготування
    Розглянемо ще один варіант приготування коржики з сиром. Сир «Моцарелла» натираємо на крупній тертці і перекладаємо в глибоку миску. Сюди ж всипаємо борошно пшеничне і кладемо сметану. Вбиваємо одне куряче яйце, додаємо нарізаний кріп і все ретельно перемішуємо і між собою за допомогою виделки або міксера. Додаємо за смаком сіль і відставляємо миску на деякий час в сторонку, хвилин на 30. Тісто для коржів з сиром повинно трохи підійти і злегка загуснути.
    Тепер беремо сковорідку невеликого діаметру, ставимо на великий вогонь і чекаємо, поки вона сильніше нагріється. Наливаємо в неї рослинне або соняшникову олію.
    Коржики з сиром на сковороді
    Потім акуратно знімаємо сковороду з вогню, ставимо на підставку для гарячого і дуже швидко виливаємо на дно, виготовлене раніше тісто. Розрівнюємо сирну масу дерев'яною лопаткою таким чином, щоб коржик вийшла акуратною і рівною. Ставимо сковороду на середній вогонь і накриваємо кришкою. Обсмажте спочатку одну сторону протягом 3 хвилин, а потім перевертаємо млинець на іншу сторону.
    Приготовану просту коржик з сиром потрібно подавати гарячою, розрізавши з допомогою ножа для піци на порційні шматочки. Також швидко і легко ви можете приготувати картопляні коржі , які припадуть до душі багатьом.