Бутерброди з лаваша - дуже смачне і просте блюдо, яке подарує вам масу смакових відчуттів! Таке блюдо неодмінно стане частим частуванням у вас на столі! А барвиста начинка зробить з них дуже ошатну закуску, яка сміливо прикрасить будь-який святковий стіл. Давайте розглянемо з вами оригінальні рецепти приготування бутербродів з лавашем.
Бутерброди з лаваша з сиром
Інгредієнти: тонкий вірменський лаваш - 2 шт.; варена ковбаса - 200 г; сир твердих сортів - 100 г; солодкий болгарський перець - 1 шт.; майонез - за смаком. Приготування Розглянемо найпростіший спосіб приготувати бутерброд з лаваша. Для початку готуємо всі необхідні інгредієнти для начинки. Отже, гарненько промиваємо болгарський перець, а потім обсушуємо його рушником. Далі акуратно очищаємо його від насіння і ріжемо тонкою соломкою.
Варену ковбасу шаткуємо однаковими пластинками. Сир також кришимо на невеликі скибочки, або натираємо на крупній тертці. Тепер починаємо так би язикати, «збирати» наші бутерброди з вірменського лаваша . Для цього розкладаємо на столі свіжий тонкий лаваш. Викладаємо рівномірними шарами начинку: шматочки вареної ковбаси, свіжий солодкий перець і посипаємо все тертим або порізаним сиром. Кожен окремий шар промазуємо злегка майонезом, загортаємо лаваші в рулет і залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин. Потім нарізаємо його на однакові порційні шматочки приблизно 3 сантиметри завширшки. Після цього акуратно викладаємо бутерброди на тарілку і ставимо їх у мікрохвильову піч. Трохи підігріваємо, щоб розплавився сир добре. Можете запекти їх в духовці при температурі 180 градусів. Даємо гарячих бутербродів з лаваша злегка охолонути, а потім прикрашаємо за бажанням листям салату, свіжою зеленню або яскравими овочами, нарізаними кільцями.
Гарячий бутерброд в лаваші
Інгредієнти: тонкий лаваш - 1 шт.; сир твердих сортів - 100 г; сосиски або ковбаса - 100 р. Приготування Даний рецепт цікавий тим, що в середину лаваша ви завжди можете загорнути практично будь-яку начинку. Отже, сосиски і сир нарізаємо невеликими однаковими шматочками і змішуємо в мисці. Лаваш розриваємо на 3 частини, викладаємо на кожну приготовану начинку і загортаємо туго в трубочку. Можете, за бажанням, додати свіжу зелень. Готові бутерброди кладемо на 3 хвилини в мікрохвильову піч та гарячими подаємо до столу.
Бутерброди з лаваша з рибою
Інгредієнти: лаваш - 2 шт.; сьомга малосольна - 300 г; сир плавлений - 250 г; перець болгарський - 2 шт.; куряче яйце - 2 шт.; зелень кропу - за смаком; майонез - за смаком; сіль - за смаком. Приготування Для приготування бутербродів з сьомгою в лаваші плавлений сир заздалегідь охолоджуємо, а потім, натираємо на дрібній тертці. Яйця відварюємо круто, охолодити, чистимо і подрібнюємо. Філе червоної риби нарізаємо невеликими скибочками. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і рубаємо. Болгарський перець миємо, видаляємо серцевиною, насіння і нарізаємо кубиками.У мисочці з'єднуємо тертий сир, зелень кропу,
варені яйця, болгарський перець і кладемо майонез. Солимо за смаком і все ретельно перемішуємо.
Лаваш розкладаємо на столі і викладаємо спочатку рівномірним шаром скибочки червоної риби і частина приготовленої начинки. Потім накриваємо начинку ще одним лавашем, викладаємо залишилася начинку і скибочки риби, згортаємо рулетом, загортаємо харчовою плівкою і прибираємо на 2 години в холодильник. Потім дістаємо рулет з холодильника, знімаємо плівку, нарізаємо шматочками, перекладаємо на блюдо, посипаємо зеленню і подаємо бутерброди з тонкого лавашу на стіл.