Вернуться назад Распечатать

Кабачкова ікра з майонезом - рецепт

Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Влітку овочів в надлишку. Можна готувати з них безліч смачних страв. Здається, що так буде завжди. Але приходить зима, та так здорово, якщо в сезон заготовлена якась консервація. Зараз ми вам підкажемо рецепт кабачкової ікри з майонезом. Її можна готувати і їсти просто так, а можна зробити запас на зиму. Нижче наведено кілька цікавих рецептів, вибирайте будь-який. У кожному разі ікра виходить по - своєму смачною.

Консервована кабачкова ікра з майонезом


Інгредієнти:

  • кабачки - 3 кг;

  • помідори - 1 кг;

  • цибуля - 500 г;

  • морква - 15 кг;

  • майонез - 200 г;

  • цукор - 70 г;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • оцет - 10 р.


  • Приготування
    Кабачки очистити від шкірки і насіння і нарізаємо. Моркву і цибулю очистити і крупно нарізаємо. Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку. Складаємо їх в каструлю, ставимо гаситися на плиту. Помідори нарізаємо великими шматочками і м'якоть натираємо на тертці. Відправляємо томатну масу до інших овочів. Доводимо овочеву суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо, помішуючи, на невеликому вогні до готовності. Це займе близько 25 годин. Після цього додаємо в ікру майонез, цукор, сіль. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще близько 30 хвилин. Потім вливаємо оцет, перемішуємо. Після цього ікру можна розливати по гарячих стерильним банкам і закочувати.

    Рецепт ікри з майонезом


    Інгредієнти:

  • кабачки (без шкіри і насіння) - 3 кг;

  • томатна паста - 250 г;

  • майонез - 250 г;

  • цибуля - 500 г;

  • рослинне масло - 150 г;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • цукор - 05 склянки;

  • чорний мелений перець - за смаком;

  • лавровий лист - 3-4 шт.


  • Приготування
    Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і насіння. Цибулю чистимо. Пропускаємо овочі через м'ясорубку. Додаємо олію, томатну пасту і майонез. Перемішуємо і ставимо отриману суміш на вогонь. На невеликому вогні, періодично помішуючи, варимо близько години. Після цього додаємо сіль, чорний мелений перець, цукор, лавровий лист. Проварюємо ще 1 годину. В кінці лаврові листочки виймаємо, а ікру розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном, накриваємо їх ковдрою і залишаємо на ніч. Зберігати таку ікру бажано в прохолодному місці.

    Ікра з майонезом


    Інгредієнти:

  • кабачки - 3 кг;

  • болгарський перець - 500 г;

  • цибуля ріпчаста - 300 р.;

  • морква - 300 г;

  • томатна паста - 200 г;

  • майонез - 250 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Кабачки, моркву, перець чистимо і відварюємо до м'якості. Готові овочі охолоджуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо. Відварені овочі разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Перекручену масу перекладаємо в казан і тушкуємо близько півгодини. Після цього додаємо томатну пасту і майонез, солимо за смаком і протушиваем ще близько 30 хвилин. Якщо ікра вийшла занадто рідкуватий, залишаємо її ще хвилин на 20 на плиті, щоб випарувалася зайва волога. Подаємо до столу в охолодженому вигляді.

    Ікра з кабачків з майонезом


    Інгредієнти:

  • молоді кабачки - 2 кг;

  • цибуля - 150 г;

  • часник - 5 зубків;

  • жирний майонез - 150 г;

  • оцет - 10 мл;

  • сіль - 10 г;

  • цукор - 10 г;

  • чорний мелений перець - за смаком;

  • зелень петрушки і кропу - 50 г;

  • Кабачкова ікра з майонезом - рецепт

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Кабачки нарізаємо кружальцями товщиною близько 1 см. Обсмажуємо їх на рослинній олії і охолодити. Цибулю подрібнюємо, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо подрібнену зелень і протушиваем. Часник пропускаємо через прес і розтираємо з сіллю. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо в блендері. В отриману масу додаємо майонез, цукор, сіль, оцет, чорний мелений перець і перемішуємо. Розкладаємо ікру по банкам і стерилізуємо: літрові - 15 години, пів-літрові - 1 годину 15 хвилин. Після цього закатуємо і відправляємо на зберігання.