Влітку овочів в надлишку. Можна готувати з них безліч смачних страв. Здається, що так буде завжди. Але приходить зима, та так здорово, якщо в сезон заготовлена якась консервація. Зараз ми вам підкажемо рецепт кабачкової ікри з майонезом. Її можна готувати і їсти просто так, а можна зробити запас на зиму. Нижче наведено кілька цікавих рецептів, вибирайте будь-який. У кожному разі ікра виходить по - своєму смачною.
Консервована кабачкова ікра з майонезом
Інгредієнти: кабачки - 3 кг; помідори - 1 кг; цибуля - 500 г; морква - 15 кг; майонез - 200 г; цукор - 70 г; сіль - 1 ст. ложка; оцет - 10 р. Приготування Кабачки очистити від шкірки і насіння і нарізаємо. Моркву і цибулю очистити і крупно нарізаємо. Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку. Складаємо їх в каструлю, ставимо гаситися на плиту. Помідори нарізаємо великими шматочками і м'якоть натираємо на тертці. Відправляємо томатну масу до інших овочів. Доводимо овочеву суміш до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо, помішуючи, на невеликому вогні до готовності. Це займе близько 25 годин. Після цього додаємо в ікру майонез, цукор, сіль. Все добре перемішуємо і тушкуємо ще близько 30 хвилин. Потім вливаємо оцет, перемішуємо. Після цього ікру можна розливати по гарячих стерильним банкам і закочувати.
Рецепт ікри з майонезом
Інгредієнти: кабачки (без шкіри і насіння) - 3 кг; томатна паста - 250 г; майонез - 250 г; цибуля - 500 г; рослинне масло - 150 г; сіль - 2 ст. ложки; цукор - 05 склянки; чорний мелений перець - за смаком; лавровий лист - 3-4 шт. Приготування Кабачки миємо, очищаємо від шкірки і насіння. Цибулю чистимо. Пропускаємо овочі через м'ясорубку. Додаємо олію, томатну пасту і майонез. Перемішуємо і ставимо отриману суміш на вогонь. На невеликому вогні, періодично помішуючи, варимо близько години. Після цього додаємо сіль, чорний мелений перець, цукор, лавровий лист. Проварюємо ще 1 годину. В кінці лаврові листочки виймаємо, а ікру розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо. Перевертаємо банки догори дном, накриваємо їх ковдрою і залишаємо на ніч. Зберігати таку ікру бажано в прохолодному місці.
Ікра з майонезом
Інгредієнти: кабачки - 3 кг; болгарський перець - 500 г; цибуля ріпчаста - 300 р.; морква - 300 г; томатна паста - 200 г; майонез - 250 г; сіль. Приготування Кабачки, моркву, перець чистимо і відварюємо до м'якості. Готові овочі охолоджуємо. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо. Відварені овочі разом з цибулею пропускаємо через м'ясорубку. Перекручену масу перекладаємо в казан і тушкуємо близько півгодини. Після цього додаємо томатну пасту і майонез, солимо за смаком і протушиваем ще близько 30 хвилин. Якщо ікра вийшла занадто рідкуватий, залишаємо її ще хвилин на 20 на плиті, щоб випарувалася зайва волога. Подаємо до столу в охолодженому вигляді.
Ікра з кабачків з майонезом
Інгредієнти: молоді кабачки - 2 кг; цибуля - 150 г; часник - 5 зубків; жирний майонез - 150 г; оцет - 10 мл; сіль - 10 г; цукор - 10 г; чорний мелений перець - за смаком; зелень петрушки і кропу - 50 г; рослинна олія для смаження. Приготування Кабачки нарізаємо кружальцями товщиною близько 1 см. Обсмажуємо їх на рослинній олії і охолодити. Цибулю подрібнюємо, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо подрібнену зелень і протушиваем. Часник пропускаємо через прес і розтираємо з сіллю. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку або перетираємо в блендері. В отриману масу додаємо майонез, цукор, сіль, оцет, чорний мелений перець і перемішуємо. Розкладаємо ікру по банкам і стерилізуємо: літрові - 15 години, пів-літрові - 1 годину 15 хвилин. Після цього закатуємо і відправляємо на зберігання.