Тарталетки з ікрою - це одне з тих вишуканих страв, які можна приготувати на швидку руку і при цьому здивувати всіх гостей. Ця закуска просто незамінна на фуршетах або за банкетним столом. При цьому тарталетки з ікрою не обов'язково передбачають наявність саме червоною, чорної ікри (хоча це варіант, безумовно, є найбільш святковим), закуску можна додавати також і будь-яку овочеву ікру.
Як приготувати різні тарталетки з ікрою до вашого свята, ми розберемося в цій статті.
Рецепт тарталеток з червоної ікрою і зеленим маслом
Інгредієнти: вершкове масло - 50 г; зелений базилік (листя) - жменя; сіль, перець - за смаком; червона ікра; листкове тісто - 1 упаковка. Приготування Листкове тісто тонко розкачуємо і викладаємо в невеликі жароміцні форми для тарталеток, попередньо змазані маслом. Випікаємо листкові тарталетки до зарум'янювання, даємо повністю охолонути.
М'яке вершкове масло збиваємо блендером разом з подрібненими листям базиліка, приправляємо готову масу сіллю і перцем. На дно постигла тарталетки намазуємо ароматне зелене масло, зверху викладаємо ікру і прикрашаємо маленьким листочком базиліка.
Тарталетки з ікрою і вершковим сиром
Інгредієнти: вершковий сир - 100 г; тарталетки з пісочного тіста; червона ікра; лимонний сік - 1 ст. ложка; кріп - 5-6 гілочок; сіль, перець. Приготування Вершковий сир змішуємо з подрібненим кропом, лимонним соком, сіллю і перцем. Наповнюємо сирною масою кондитерський мішок і з його допомогою акуратно викладаємо вершковий сир на поверхню тарталетки.
Ну і які ж тарталетки з ікрою без головного інгредієнта - ікри - її ми викладаємо по 1 чайній ложці поверх вершкового сиру.
Тарталетки з червоною ікрою, креветками і з мусом з авокадо
Інгредієнти: авокадо - 1 шт.; лимонний сік - 1 ст. ложка; сир «Філадельфія» - 2 ст. ложки; сіль - за смаком; варені креветки; білий хліб; червона ікра. Приготування З білого хліба з допомогою формочки вирізаємо невеликі кружечки і підсушуємо їх на сковороді без масла. Сир «Філадельфія» , м'якоть авокадо, лимонний сік і сіль збиваємо блендером до однорідності. Викладаємо мус з авокадо на грінку, а зверху розміщуємо червону ікру і відварні креветки.
Тарталетки з сьомгою та ікрою
Інгредієнти: філе слабосоленої сьомги - 150 г; сметана - 100 г; червона ікра; кріп - 5-6 гілочок; тарталетки. Приготування Сметану змішати з рубаною петрушкою і викладаємо на дно тарталеток. Зверху розміщуємо тонкі пелюстки філе сьомги, зібрані в бутон. У центр бутона з риби кладемо червону ікру і невелика кількість зелені кропу.
Тарталетки з грибною ікрою
Інгредієнти: печериці - 150 г; морква - 200 г; цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; часник - 1 зубчик; солоний огірок - 1 шт.; тарталетки. Приготування Нарізану ріпчасту цибулю обсмажуємо до напівготовності, після чого додаємо подрібнені гриби і мелконарезанного відварену моркву. За пару хвилин до кінця готування, коли всі овочі стануть м'якими, додаємо роздавлений зубчик часнику і спеції. Подрібнюємо грибну ікру з допомогою блендера і наповнюємо сумішшю тарталетки. Зверху прикрашаємо закуску тонкими кружечками солоного огірка. Всі тарталетки з грибами готові!
Тарталетки з чорною ікрою
Інгредієнти: багет; чорна ікра; відварене яйце - 3 шт.; вершкове масло - 2 ст. ложки; домашній майонез - 2 ст. ложки; зелень - для прикраси. Приготування Скибочки багета обсмажуємо на сухій сковороді і змащуємо тонким шаром вершкового масла. На тост з багета викладаємо чорну ікру, зверху тонкий кружечок вареного яйця і краплю домашнього майонезу. Прикрашаємо тарталетку зеленню і подаємо до столу.