Не один святковий стіл не обходиться без фаршированих яєць. Давайте дізнаємося з вами як же приготувати це оригінальне блюдо.
Рецепт яєць, фаршированих сушеними грибами
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; сушені гриби - 10 г; рослинне масло - 10 мл; ріпчаста цибуля; майонез - 15 мл; сметана - 15 мл; соус «Південний» - 5 р. Приготування Отже, спочатку замочуємо сушені гриби і залишаємо їх розбухати хвилин на 30. А ми цим часом гарненько моєму яйця, кладемо їх в каструльку або ковшичек і заливаємо водою. Ставимо на плиту і чекаємо, поки вода закипить. Відразу після закипання, засікаємо рівно 10 хвилин і варимо яйця круто. Потім заливаємо їх холодною водою, остуджуємо і очищаємо від шкаралупи. Охолоджені яйця розрізаємо навпіл уздовж і акуратно, не пошкодивши оболонку яйця, виймаємо жовток за допомогою чайної ложки.
Цибулю чистимо від луски і подрібнюємо. Відрізаємо трохи вершкового масла і підсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору. Гриби спочатку відварюємо, а потім обсмажуємо на залишках вершкового масла. Дрібненько нарізаємо і з'єднуємо з смаженою цибулею. Розминаємо виделкою яєчні жовтки і змішати з обсмаженням. Заповнюємо акуратно яєчні білки отриманою начинкою. Соус «Південний» гарненько змішуємо з майонезом, сметаною і, поливаємо їм фаршировані яйця . Прикрашаємо блюдо зверху свіжою зеленню і подаємо до столу.
Яйця, фаршировані грибами
Інгредієнти: яйце - 10 шт.; гриби - 300 г; майонез - 50 мл; цибулина - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйця відварюємо, охолоджуємо і чистимо. Кожне яєчко розрізаємо на дві половинки і акуратно видаляємо жовток. Ріпчасту цибулю і гриби подрібнюємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Жовтки розминаємо виделкою, з'єднуємо їх з грибами і цибулею, додаємо майонез, солимо і перчимо за смаком. Половинки білків заповнюємо отриманою сумішшю, викладаємо на блюдо і прикрашаємо зверху зеленню і майонезом.
Яйця, фаршировані маринованими грибами
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; сметана - 1 ст. ложка; зелень петрушки - за бажанням; мариновані гриби - 100 г; сир - 100 г; сіль, цукор - за смаком. Приготування Яйця відварюємо, чистимо від шкаралупи і розрізаємо на 2 рівні половинки. Жовток виймаємо, розминаємо в окремій чашці вилочкою, змішуємо зі сметаною, тертим сиром і дрібно нашаткованими грибами. Начиняємо цією сумішшю яйця, а зверху прикрашаємо зеленню петрушки і маринованими грибочками. Ось і все, яйця, фаршировані грибами і сиром готові!
Любителям грибів неодмінно припадуть до смаку фаршировані печериці, рецепти яких є на нашому сайті.