Вернуться назад Распечатать

Лаваш з бринзою і зеленню

Лаваш з бринзою і зеленню
Зараз ми вам підкажемо рецепт приготування смачної закуски, яка до того ж робиться дуже швидко. Отже, вас чекають кілька варіантів приготування рулетиків з лаваша з бринзою.

Лаваш з бринзою в духовці


Інгредієнти:

  • тонкий лаваш - 1 упаковка;

  • бринза - 300 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень кропу і петрушки - за смаком;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Спочатку готуємо начинку. Для цього бринзу розминаємо виделкою, додаємо подрібнену зелень, часник, пропущений через прес і 1 яйце. Все це ретельно вимішуємо. Кожен лист лавашу розрізаємо на 4 частини (квадрати). На кожен широкий край викладаємо трохи начинки і звертаємо лаваш рулетом, краю підвертаючих. Краю кожної з отриманих трубочок занурюємо в білок, щоб рулетики не розвалилися. Також можна змастити яйцем і поверхню, щоб трубочки вийшли рум'яними. Змащуємо рослинним маслом або маргарином деко, викладаємо на неї наші заготовки і при температурі 180 градусів і випікаємо хвилин 10-15 поки не з'явиться золотава скоринка.

    Рецепт «Бринза в лаваші»


    Інгредієнти:

  • вірменський лаваш - 1 аркуш;

  • бринза - 150 г;

  • великий помідор - 1 шт.;

  • зелень кропу, петрушки - за смаком;

  • сіль - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Бринзу і помідор нарізаємо довгими смужками. Зелень подрібнюємо. Лист лаваша розрізаємо навпіл. На кожну половинку спочатку викладаємо зелень, а потім шматочки бринзи і помідора. Зверху можна присипати сіллю або будь-якими іншими спеціями. Але головне не перестаратися, адже бринза і так солона. Тепер звертаємо лаваш в рулет. На сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому наші заготовки з двох сторін. Як тільки з'явилася золотава скоринка, вірменський лаваш з бринзою готовий.

    Лаваш з бринзою і помідорами


    Інгредієнти:

  • лаваш - 3 аркуша;

  • Лаваш з бринзою і зеленню

  • бринза - 250 г;

  • помідори - 200 г;

  • майонез - 50 г;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Бринзу розминаємо за допомогою вилки, додаємо майонез, подрібнену зелень і розмішуємо. Лист лаваша намазуємо отриманою масою, зверху розкладаємо часточки помідора і звертаємо рулетом. Відправляємо закуску в холодильник хоча б на півгодини, а потім кожен рулет нарізаємо скибочками товщиною близько 2 див.