Яскраві різнокольорові перці і біла бринза - прекрасне поєднання. Коли працюєш з такими барвистими продуктами, відчуваєш себе справжнім художником від кухні. Поєднання перцю і бринзи завжди безпрограшна, і таке блюдо гідно прикрасити не тільки тихий сімейний вечерю, але і святковий стіл.
Болгарський перець, фарширований сиром і бринзою
Інгредієнти: перець болгарський - 500 г; бринза - 100 г; сметана - 2 ст. ложки; сир - 500 г; крупа манна - 1 ст. ложка; олія оливкова - 1 ст. ложка; яйця - 2 шт.; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Для соусу:
молоко - 15 склянки; борошно - 1 ст. ложка; масло вершкове - 20 р. Приготування З перцю акуратно видаляємо серцевину. Сир протираємо через сито, додаємо сметану, манку і натерту на крупній тертці бринзу.
На сковорідці злегка підсмажити борошно, додаємо вершкове масло. Після того, як воно розтопиться, варимо на повільному вогні, помішуючи, 1 хвилину на повільному вогні. Поступово вливаємо молоко, доводимо до кипіння і витримуємо на плиті ще пару хвилин. Остиглий білий соус з'єднайте зі збитими яйцями. Солимо, перчимо і виливаємо в сирно-сирну начинку. Перемішуємо і фаршируємо нею перці. Щільно укладаємо їх у жароміцну форму і заливаємо водою з ложкою оливкової олії. Доводимо до кипіння й тушкуємо 5 хвилин, після відправляємо в духовку. Через 45 хвилин перець, фарширований сиром і бринзою готовий.
Перець, фарширований бринзою, помідорами і яйцями
Інгредієнти: перець болгарський - 2 шт.; яйце - 1 шт.; бринза - 150 г; помідори - 2 шт.; кінза - 1 пучок; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Томати ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і натираємо на крупній тертці, так само, як і бринзу. Додаємо у фарш яйце і дрібно накрошенную зелень. Солимо, перчимо. Перці розрізаємо навпіл, у вигляді човників. Видаляємо насіння, начиняємо овочі яєчно-сирною сумішшю і відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку до рум'яної скоринки.
Любителям, фаршированих страв пропонуємо спробувати зробити баклажани з бринзою ми впевнені, байдужих не буде.