Вернуться назад Распечатать

Тартар з тунця

Тартар з тунця
Французи завжди вражали різноманітністю своїх страв. Останнім часом все більшу популярність здобуває тартар. І це скоріше не страва, а своєрідний спосіб подачі сирого м'яса або риби. Пропонуємо вам парочку таких «способів», а саме - тартар з тунця.

Тартар з тунця з авокадо


Інгредієнти:

  • тунець (філе) - 05 кг;

  • перець болгарський - 2 шт.;

  • авокадо - 1 шт.;

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • кінза - 1 пучок;

  • м'ята - 1 пучок;

  • лайм - 1/2 шт.;

  • олія оливкова - 2 ст. л.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рецепт тартар з тунця дуже простий і готувати його дуже швидко. Філе ріжемо дрібними кубиками, викладаємо в миску. Так само ріжемо дрібними кубиками болгарський перець (для краси можна взяти один червоний, інший - жовтий) і чищену м'якоть авокадо. Пересипаємо до риби. Дуже дрібно рубаємо всю зелень. Всі інгредієнти перемішуємо і поливаємо соком половини лайма. Якщо тунець вийшов пресноват, то додавливаем другу половину лайма. Приправляємо сіллю, перцем за смаком і додаємо оливкову олію. Перемішуємо і викладаємо готовий тартар з тунця з авокадо в тарілку, прикрашені свіжою зеленню.

    Тартар Туна


    Інгредієнти:

  • тунець (філе) - 500 г;

  • фісташки - 50 г;

  • каперси - 80 г;

  • помідор в'ялений - 100 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • олія оливкова - 5 ст. л.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Філе тунця ріжемо кубиками (як можна дрібніше - так швидше промаринується риба). Фісташки необхідно перетовкти. Помідори виймаємо з банки і даємо стекти з них маслу. А поки приготуємо соус. З
    Тартар з тунця
    видавлюємо сік лимона, проціджуємо (або просто користуємося соковижималкою), додаємо сіль і перець, підливаємо оливкова мало. Далі в'ялені помідори дрібно ріжемо. Так само чинимо і з каперсами. Всі вивантажує в ємність з тунцем і перемішуємо. Поллємо приготованим соусом. З тартар з тунця і каперсами формуємо брикетики і укладаємо на тарілку перед подачею.
    Якщо ви бажаєте урізноманітнити святковий стіл пропонуємо зробити салат з тунця з огірком який припаде до душі і дорослим і дітям.