Французи завжди вражали різноманітністю своїх страв. Останнім часом все більшу популярність здобуває тартар. І це скоріше не страва, а своєрідний спосіб подачі сирого м'яса або риби. Пропонуємо вам парочку таких «способів», а саме - тартар з тунця.
Тартар з тунця з авокадо
Інгредієнти: тунець (філе) - 05 кг; перець болгарський - 2 шт.; авокадо - 1 шт.; зелена цибуля - 1 пучок; кінза - 1 пучок; м'ята - 1 пучок; лайм - 1/2 шт.; олія оливкова - 2 ст. л.; сіль, перець - за смаком. Приготування Рецепт тартар з тунця дуже простий і готувати його дуже швидко. Філе ріжемо дрібними кубиками, викладаємо в миску. Так само ріжемо дрібними кубиками болгарський перець (для краси можна взяти один червоний, інший - жовтий) і чищену м'якоть авокадо. Пересипаємо до риби. Дуже дрібно рубаємо всю зелень. Всі інгредієнти перемішуємо і поливаємо соком половини лайма. Якщо тунець вийшов пресноват, то додавливаем другу половину лайма. Приправляємо сіллю, перцем за смаком і додаємо оливкову олію. Перемішуємо і викладаємо готовий тартар з тунця з авокадо в тарілку, прикрашені свіжою зеленню.
Тартар Туна
Інгредієнти: тунець (філе) - 500 г; фісташки - 50 г; каперси - 80 г; помідор в'ялений - 100 г; лимон - 1 шт.; олія оливкова - 5 ст. л.; сіль, перець - за смаком. Приготування Філе тунця ріжемо кубиками (як можна дрібніше - так швидше промаринується риба). Фісташки необхідно перетовкти. Помідори виймаємо з банки і даємо стекти з них маслу. А поки приготуємо соус. З
видавлюємо сік лимона, проціджуємо (або просто користуємося соковижималкою), додаємо сіль і перець, підливаємо оливкова мало. Далі в'ялені помідори дрібно ріжемо. Так само чинимо і з каперсами. Всі вивантажує в ємність з тунцем і перемішуємо. Поллємо приготованим соусом. З тартар з тунця і каперсами формуємо брикетики і укладаємо на тарілку перед подачею.
Якщо ви бажаєте урізноманітнити святковий стіл пропонуємо зробити салат з тунця з огірком який припаде до душі і дорослим і дітям.