Для тих, чиї відносини з тестом склалися не зовсім вдало, рекомендуємо скористатися рецептом «ледачою» піци на основі батона. Плюс такої страви полягає не тільки в простоті і швидкості приготування, але і в різноманітності смаків, адже для готування можна брати не простий батон, а, наприклад, часниковий, або кунжутний.
Рецепт піци з батона
Інгредієнти: вершкове масло - 3 ст. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; часник - 4 зубчики; перець чилі - за смаком; сушений орегано - 1 /2 ч. ложки; базилік (нарізаний)- 1 /4 ст.; батон - 1 шт.; томати у власному соку - 500 г; сир «Моцарелла» - 230 г; сир «Пармезан» - 60 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Перед тим, як зробити піцу з батона, вершкове і оливкове масло розігріваємо на сковороді і обсмажуємо на ньому часник, чилі і орегано до тих пір, поки часник не дасть аромат. Далі додаємо в сковороду половину базиліка сіль, прибираємо з вогню.
Батон розрізаємо навпіл, вдавлюємо м'якоть і змащуємо хліб всередині олією з травами і часником.
Залишки масла з'єднуємо з томатами у власному соку і тушкуємо на вогні до однорідності соусу, не забуваючи помішувати. Солимо і перчимо готовий соус.
1/4 сиру «Моцарелла» рівномірно розподіляємо по хлібу, ставимо піцу з батона в мікрохвильовку і готуємо до тих пір, поки сир не розплавиться. Розподіляємо по батону соус і посипаємо рештою «Моцарелою». Готуємо піцу з батона на сковороді або в духовці, 8-10 хвилин, потім відразу ж посипаємо блюдо тертим «Пармезаном», залишками зелені і поливаємо столовою ложкою оливкової олії. Даємо піці охолонути, а після нарізаємо і подаємо до столу.
Як ще можна приготувати піцу з батона?
Інгредієнти: батон - 1 шт.; вершкове масло - 1 шт.; прованські трави - 1 ч. ложка; часник сушений - 1 /3 ч. ложки; сир «Моцарелла» - 150 г; ковбаса пепероні - 200 г; соус для піци - 1 ст.; базилік - для прикраси. Приготування М'якоть батона вирізаємо або злегка придавлюємо. М'яке вершкове масло змішуємо з прованськими травами і сушеним часником, змащуємо цією сумішшю батон зсередини і відправляємо під гриль, до тих пір, поки не утвориться рум'яна кірочка.
Соус для піци рівномірно розподіляємо по поверхні основи для піци, зверху викладаємо кружечки «Моцарели» і ковбаси, знову відправляємо піцу під гриль, чекаємо поки сир розплавиться. Готову страву прикрашаємо листочками базиліку і подаємо до столу.
Міні-піца на батоні
Для цього рецепта можна використовувати як окремі скибочки батона, так і невеликі багети, або булочки.
Інгредієнти: багет - 1 шт.; куряча грудка - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; соус для піци - 2/3 ст.; сир «Фонита» (тертий) - 1/2 ст.; сир «Моцарелла» (тертий) - 1 ст.; зелена цибуля - 4 пера; петрушка - 1 пучок; сіль, перець - за смаком. Приготування Багет, або булки розрізаємо навпіл і тримаємо під грилем до утворення на поверхні рум'яної скоринки.
На оливковій олії обсмажуємо нарізану курячу грудку до напівготовності, приправивши її сіллю і перцем. На сковороду до курки
додаємо подрібнений часник і тримаємо його на вогні до тих пір, поки не відчується аромат. Тепер до курки можна підливати соус для піци і продовжувати приготування ще 5-7 хвилин. Закипілий однорідний соус прибираємо з вогню і злегка охолодити.
Розподіляємо соус з нашим міні-пиццам , зверху викладаємо шматочки сиру «Фонита», потім тертий сир «Моцарелла». Відправляємо піци в духовку під гриль на 5-6 хвилин, або до тих пір, поки сир не розплавиться. Тепер піци можна змастити залишками томатного соусу і подавати до столу, не забувши прикрасити рубаним зеленим луком і петрушкою.