Вернуться назад Распечатать

Огірки з кунжутом

Огірки з кунжутом
Огірки з кунжутом - легка, пікантна і швидка закуска, яка чудово поєднується з м'ясними асорті і з різними гарнірами. Для приготування вам знадобиться всього 20 хвилин вільного часу і бажання здивувати домашніх новим рецептом.

Огірки по-корейськи з кунжутом


Інгредієнти:

  • свіжий огірок - 1 кг;

  • сіль - 1 ч. л.;

  • оцет - 2 ст. л.;

  • соєвий соус - 2 ст. л.;

  • пекучий перчик - 1 ч. л.;

  • кунжут - 15 ст. л.;

  • часник - 3 зубчики;

  • масло рослинне - 3 ст. л.


  • Приготування
    Огірки миємо, нарізаємо соломкою, солимо і залишаємо на 20 хвилин. Потім зливаємо рідину. Часник очищаємо, пропускаємо через чеснокодавку, додаємо в огірки. Далі кладемо в загальну миску перець, оцет і соєвий соус. Кунжут висипати на розпечену сковороду з рослинним маслом, дочекатися зміни кольору насіння. Потім виливаємо вміст сковороди на огірки і добре перемішуємо. При бажанні можна замінити свіжі огірки малосольними і також змішати з кунжутом або додати трохи дрібно нашаткованої свіжої капусти. Огірки по-корейськи готові і можна пробувати.
    Додавши трохи фантазії, цю закуску можна перетворити в більш складне блюдо. Саме час навчитися готувати салат з огірків з кунжутом.

    Салат з огірків з кунжутом


    Інгредієнти:

  • огірки - 4 шт.;

  • петрушка і кріп - 2 щіпки;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • оцет - 1 ст. л.;

  • кунжут - 1 ст. л.;

  • рослинне масло - 1 ст. л.;

  • Огірки з кунжутом

  • сіль.


  • Приготування
    Огірки миємо, очищаємо і нарізаємо соломкою. Перець і помідор промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, залишаємо овочі на 10 хвилин, потім зливаємо зайвий сік. Додаємо оцет, сіль, подрібнену зелень. Кунжут обсмажуємо на рослинному маслі до зміни кольору, змішати з овочами. Салат готовий! Не бійтеся експериментувати зі спеціями і гострими соусами . Прекрасно підійде до канапе, різних бутербродів і чудово доповнить низку легких закусок.