Огірки з кунжутом - легка, пікантна і швидка закуска, яка чудово поєднується з м'ясними асорті і з різними гарнірами. Для приготування вам знадобиться всього 20 хвилин вільного часу і бажання здивувати домашніх новим рецептом.
Огірки по-корейськи з кунжутом
Інгредієнти: свіжий огірок - 1 кг; сіль - 1 ч. л.; оцет - 2 ст. л.; соєвий соус - 2 ст. л.; пекучий перчик - 1 ч. л.; кунжут - 15 ст. л.; часник - 3 зубчики; масло рослинне - 3 ст. л. Приготування Огірки миємо, нарізаємо соломкою, солимо і залишаємо на 20 хвилин. Потім зливаємо рідину. Часник очищаємо, пропускаємо через чеснокодавку, додаємо в огірки. Далі кладемо в загальну миску перець, оцет і соєвий соус. Кунжут висипати на розпечену сковороду з рослинним маслом, дочекатися зміни кольору насіння. Потім виливаємо вміст сковороди на огірки і добре перемішуємо. При бажанні можна замінити свіжі огірки малосольними і також змішати з кунжутом або додати трохи дрібно нашаткованої свіжої капусти. Огірки по-корейськи готові і можна пробувати.
Додавши трохи фантазії, цю закуску можна перетворити в більш складне блюдо. Саме час навчитися готувати салат з огірків з кунжутом.
Салат з огірків з кунжутом
Інгредієнти: огірки - 4 шт.; петрушка і кріп - 2 щіпки; перець болгарський - 1 шт.; помідор - 1 шт.; оцет - 1 ст. л.; кунжут - 1 ст. л.; рослинне масло - 1 ст. л.; сіль. Приготування Огірки миємо, очищаємо і нарізаємо соломкою. Перець і помідор промиваємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками, залишаємо овочі на 10 хвилин, потім зливаємо зайвий сік. Додаємо оцет, сіль, подрібнену зелень. Кунжут обсмажуємо на рослинному маслі до зміни кольору, змішати з овочами. Салат готовий! Не бійтеся експериментувати зі спеціями і гострими соусами . Прекрасно підійде до канапе, різних бутербродів і чудово доповнить низку легких закусок.