До виду комерційних цукерок ми всі звикли вже давно, власне як і до смаку, так чому б не втиснути в формат розрекламованого ласощі смачну закуску на основі сиру і крабового м'яса? Досить оригінальний і зручний у вживанні салат готується дуже просто і не вимагає безлічі інгредієнтів.
«Рафаелло» з твердим сиром і часником
Інгредієнти: крабові палички - 1 упаковка (250 г); твердий сир - 100 г; майонез - за смаком; часник - 1 зубчик; зелень - для прикраси. Приготування Зелень подрібнюємо і відкладаємо в сторону. Заморожені крабові палички натираємо на крупній тертці разом з сиром. Змішуємо сирно-крабову масу з часником і майонезом, беремо по їдальні ложці отриманого «салату», формуємо кульку і обвалюють у подрібненої зелені. Відправляємо в холодильник на 30-40 хвилин.
Салат «Рафаелло» в кокосовій стружці
Володіючи нейтральним смаком і приємним ароматом, кокосова стружка може використовуватися не тільки в солодких стравах, але і в закусці зразок наступної.
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; яйця - 3 шт.; плавлений сирок - 120 г; кріп (подрібнений) - 2-3 ст. ложки; кокосова стружка; нежирний майонез - 1 ст. ложка. Приготування Заморожені крабові палички натираємо на дрібній тертці, аналогічним чином поступаємо з плавленим сирком і відвареними круто яйцями. Змішуємо всі три інгредієнти і заправляємо майонезом, додаємо зелень за смаком. Формуємо з салатної маси кульки невеликого розміру, обвалюємо кожен кульку в кокосовій стружці і подаємо до столу.
«Рафаелло» з крабовими паличками у фритюрі
Інгредієнти: Для кляру:
борошно - 120 г; яйце - 1/2 шт.; світле пиво - 1/3 ст.; панірувальні сухарі; сіль - щіпка. Для «Рафаелло»:
крабові палички - 200 г; твердий сир - 150 г; майонез, або оливкова олія; зелень - за смаком; рослинне масло - для смаження; чорний перець - за смаком. Приготування Першим ділом займемося кляром : просіяне пшеничне борошно змішуємо з сіллю і половиною збитого яйця. Поступово додаючи в кляр пиво, замішуємо тісто, яке буде вільно стікати з ложки.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці, змішуємо з рубаною зеленню і оливковою олією, або жирним майонезом так, щоб сирна маса стала щільною і добре тримала форму. Приправляємо сир перцем за смаком. Крабові палички також натираємо на тертці. З сирної маси вологими руками формуємо коржик, в центр коржі кладемо невелику кількість крабових паличок і скачуємо в кулю. Кулька занурюємо в кляр і обвалюємо в панірувальних сухарях . Обсмажуємо «Рафаелло» у фритюрі до зарум'янювання, потім перекладаємо на серветку, щоб прибрати зайвий жир. Подаємо з улюбленим соусом до пляшки прохолодного пива.
Закуска «Рафаелло» з оливками
Інгредієнти: крабові палички - 1 упаковка (250 г); твердий сир - 100 г; оливки без кісточки; мигдаль; жирний майонез - 3-4 ст. ложки. Приготування Мигдаль обсмажуємо до рум'янцю, при необхідності рубаємо на великі шматочки і начиняємо горіхами серцевиною кожної оливки.
Сир натираємо на крупній тертці і змішуємо з жирним майонезом. Соус з високою жирністю необхідний для додання щільності закуски, щоб готові «Рафаэлки» зберегли свою форму на тарілці. В сирно-майонезну суміш можна додати трохи паприки, або чорного перцю за смаком.
Заморожені крабові палички натираємо на дрібній тертці. Набираємо столовою ложкою сирну масу, вологими руками формуємо її в коржик, в центр коржі кладемо оливку з горішком і скачуємо в кулю. Обвалюємо кульки в крабовою стружці і подаємо до столу.