Хороша закуска поєднує в собі простоту, відмінний смак і зручність вживання, всім трьом критеріям вдалого страви відповідають різноманітні закуски в тарталетках. Страва такого формату особливо доречно на фуршетах, де абсолютною необхідністю стають страви на один укус. Закуски в тарталетках, рецептами яких ми поділимося з вами нижче, досить доступні і практичні, а до того ж доречні на будь-якому святковому столі.
Закуска з креветками в тарталетках
Інгредієнти: майонез - 1/2 ст.; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; креветки очищені - 500 г; зелена цибуля - 4 пера; консервована кукурудза - 1 банка; селера - 2 стебла; солодкий червоний перець - 1 шт.; петрушка (нарізана) - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; чилі (подрібнений) - 1 ч. ложка; зелений перець - 1/2 шт.; чорний перець - 1/4 ч. ложки; тарталетки. Приготування У невеликій мисці змішуємо майонез, гірчицю, чилі і чорний перець. Дрібно нарізаємо цибулю, селеру, солодкий перець, петрушку і часник, можна додати пару чайних ложок каперсів. Додаємо до нарізаних овочів попередньо відварені креветки , заправляємо салат сумішшю гірчиці і майонезу і розкладаємо по тарталеткам.
Таку закуску можна подавати холодною, а можна поставити в духовку до зарум'янювання при 200 градусах.
Закуска з грибами в тарталетках
Закуски з грибами - варіант догодити всім присутнім гостям, адже хто не любить поєднання грибів з вершками і пряними травами. У даному рецепті ви можете використовувати абсолютно будь-які гриби, від покупних печериць, до ароматних лісових білих грибів.
Інгредієнти: листкове тісто - 1 упаковка; вершкове масло - 2 ст. ложки; цибулю-шалот - 2 шт.; гриби - 250 г; часник - 1 зубчик; свіжий розмарин - 1 ч. ложка; сир «Пармезан» - 30 г; яйце - 1 шт.; вершки - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо в ньому цибулю до м'якості, близько 2 хвилин. Додаємо нарізані гриби, подрібнений часник і продовжуємо приготування ще 5 хвилин. Додаємо розмарин, сіль і перець за смаком, залишаємо масу до повного охолодження.
Листкове тісто розкачуємо і нарізаємо кружечками. Викладаємо кружечки у форму для випікання кексів.
В окремій мисці змішуємо яйце, вершки, тертий «Пармезан» і гриби. Кладемо суміш в тарталетки з тіста і випікаємо в духовці при 200 градусах 15-17 хвилин. Закуска готова, тарталетки з начинкою повинні охолонути кілька хвилин, після чого їх можна подавати.
А зараз ми пропонуємо вам кілька рецептів холодних закусок у тарталетках.
Закуска з сьомгою в тарталетках
Інгредієнти: тарталетки; сметана - 250 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; кріп (нарізаний) - 1 ст. ложка + для прикраси; каперси - 2 ч. ложки; копчена сьомга - 100 р. Приготування Змішуємо сметану з лимонним соком, нарізаним кропом і каперсами, приправляємо сіллю і перцем за смаком. Наповнюємо тарталетки кремом і викладаємо поверх шматочок сьомги. Прикрашаємо тарталетку подрібненим кропом.
Тарталетки з сьомгою і пряним сметанним кремом Інгредієнти: сметана - 250 г; прісне тісто - 2 аркуша; оливкова олія; тертий хрін - 1 ч. ложка; томати черрі - 100 г; рукола - 30 г; сьомга - 100 р. Приготування Тісто нарізаємо квадратами і викладаємо в круглі форми для кексів, змазані оливковою олією. Випікаємо тарталетки до золотистого кольору, а потім повністю охолодити.
Тертий хрін змішуємо зі сметаною, сіллю і перцем. Викладаємо пряний сметанний крем в остиглі тарталетки, прикрашаємо половинками томатів черрі, листочками руколи і смужками копченої сьомги.
Прекрасним доповненням до подібного роду закуски можуть стати подрібнені горіхи, а для більшої пікантності свіжі томати можна замінити в'яленими.