Жульєн в тарталетках - прекрасне блюдо для святкового меню, для організації різних фуршетів, вечірок і «шведських» столів, особливо з великою кількістю запрошених.
Розповімо докладніше, як приготувати жульєн в тарталетках. Тарталетки з прісного або листкового тіста можна купити в супермаркетах, будинкових кухнях і деяких закладах громадського харчування, це, однак, не самий кращий варіант. Набагато краще виготовити тарталетки самостійно: спекти з застосуванням спеціальних формочок. Так ви будете точно впевнені, наприклад, в тому, що в тісті немає вельми неполезного маргарину, пальмової олії та інших добавок з сумнівною безпекою.
Рецепт жульєна в тарталетках з грибами
Краще, звичайно, використовувати гриби не з лісу, а вирощені в штучних умовах - так безпечніше.
Інгредієнти: свіжі гриби (білі, печериці або гливи) - близько 400 м; цибуля ріпчаста - 200 г; сир твердий тертий - 200 г; вершки натуральні молочні (не менше 20% жирності) - 300-350 м; борошно пшеничне високосортна - 2 ст. ложки; перець чорний мелений; рослинна олія; зелень для оформлення; сіль. Приготування Промиємо, очистимо й наріжемо соломкою гриби, але не дуже дрібно. Відкинемо на друшляк.
Очищений і дрібно нарізаний лук спассеруем на рослинному маслі в сковороді на середньому вогні. Додамо нарізані гриби і тушкуємо все разом до красивого золотисто-коричневого відтінку, періодично помішуючи. Рідина повинна випаруватися майже вся.
На інший сухій сковороді злегка обсмажимо борошно, додамо вершки, підсолимо, поперчити і доведемо майже до кипіння. Змішаємо вміст першої та другої сковороди. Отриману масу розкладемо в тарталетки, виставимо їх на деко, простеленний промасленим пекарським папером, і помістимо запікатися в розігріту до середньої температури духовку хвилин на 20. Після закінчення цього часу рясно посиплемо жульєн в кожній тарталетке тертим сиром. Повернемо деко з грибним жульєном в тарталетках в остигає духова шафа ще на 5-8 хвилин, щоб сир подплавился. Готовий жульєн прикрашаємо зеленню.
Жульєн в тарталетках з грибами і куркою
Інгредієнти: свіжі гриби (білі, печериці або гливи) - близько 400 м; цибуля ріпчаста - 200 г; сир твердий тертий - 200 г; вершки натуральні молочні (не менше 20% жирності) - 300-350 м; борошно пшеничне високосортна - 2 ст. ложки; перець чорний мелений; рослинна олія; зелень для оформлення; сіль. Приготування Куряче м'ясо відваримо до готовності з цибулиною, лавровим листом і іншими спеціями. М'ясо виймемо з бульйону, остудимо і наріжемо невеликими шматочками.
Дрібно нарізану цибулю швидко обсмажимо на рослинному маслі в сковороді на середньо-сильному вогні. Додамо гриби, нарізані соломкою, і тушкуємо все разом до коричнево-золотистого відтінку, періодично помішуючи. На сухій сковороді злегка обсмажуємо борошно, додаємо вершки, сіль і перець. Змішуємо вміст першої та другої сковороди. Додаємо мелконарезанное відварене куряче м'ясо.
Розкладаємо суміш в тарталетки, розміщуємо їх на деко і запікаємо в духовій шафі протягом 20 хвилин. Посипаємо жульєн в тарталетках тертим сиром і повертаємо деко в остигає духовий шафа на кілька хвилин - нехай сир розплавиться. Готовий жульєн прикрашаємо зеленню (краще всього використовувати розмарин, петрушка і коріандр).
До жульену з куркою добре подати столове несолодке світле вино або домашнє пиво (краще пшеничне: ламбік або бланш). Також підійде сухий херес і навіть, можливо, сухий світлий вермут.