Тарталетки - елегантна і прекрасна закуска, яка виглядає дуже ефектно і чудово підходить для фуршетного або святкового столу. Кошики для приготування цієї страви можна купити в магазині і відразу перейти до приготування різноманітних начинок.
Тарталетки з куркою і грибами
Такі тарталетки будуть не тільки, до речі, під час повсякденного трапези, але і стануть відмінним доповненням до будь-якого святкового застілля.
Інгредієнти: куряче філе - 500 г; яйце - 3 шт.; помідор - 200 г; мариновані гриби - 150 г; майонез - 150 мл; сіль і перець - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності в підсоленій воді, потім охолоджуємо і нарізаємо дрібними кубиками. Яйця заздалегідь варимо круто, очистити і дрібно шаткуємо. Помідори розрізаємо невеликими скибочками і зливаємо акуратно зайвий сік, що виділився. Всі інгредієнти змішуємо в чашці, додаємо нарізані пластинами мариновані грибочки, солимо, перчимо за смаком і заправляємо салат майонезом. Гарненько перемішуємо закуску і начиняємо їй готові тарталетки.
М'ясний салат в тарталетках
Інгредієнти: тарталетки - 20 шт. Для салату:
яловичий язик - 1 шт.; яловичина - 500 г; куряче філе - 500 г; маринований огірок - 2 шт.; свіжий огірок - 2 шт.; стиглі груші - 4 шт.; лимон - 05 шт. Для заправки:
лимон - 1 шт.; тархун - 1 пучок; майонез; сіль, перець - за смаком. Приготування Яловичий язик добре промиваємо і кладемо в киплячу воду. Після закипання акуратно знімаємо пінку і варимо при закритій кришці протягом 3 годин. За годину до готовності додаємо яловичину і куряче філе. Потім обережно виймаємо готовий язик, промиваємо під холодною водою і очистити від плівки. Після цього всі остигле м'ясо шаткуємо тонкою смужкою і перекладаємо в глибоку миску.
Огірки і груші моєму, витираємо рушником і разом з маринованими огірочками нарізаємо точно такий же соломкою. Груші збризкуємо лимонним соком і залишаємо на кілька хвилин. А цим часом поки готуємо заправку: обриваємо листочки тархуну і подрібнюємо. З лимона вичавлюємо сік, а натираємо цедру на дрібній терочке. Додаємо сіль, перець, кладемо майонез, все ретельно перемішуємо і знімаємо заправку на 30 хвилин у холодильник.
Тепер змішуємо всю м'ясну нарізку з огірками і грушами, поливаємо заправкою, перемішуємо салат і даємо йому настоятися протягом 2 годин. Безпосередньо перед подачею на стіл, розкладаємо закуску по тарталеткам, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.
Курячий салат в тарталетках для святкового столу
Ця закуска досить проста в приготуванні, але разом з цим виходить дуже смачною, дивно красивою і апетитними на вигляд.
Інгредієнти: тарталетки - 10 шт.; куряча грудка - 300 г; стебло селери - 100 г; консервований ананас - 100 г; зелений виноград - 100 г; подрібнений мигдаль - 50 г; редиска і зелень петрушки для прикраси. Для соусу:
сметана для заправки; лимон - 05 шт.; сіль і перець - за смаком. Приготування Пропонуємо ще один варіант, як приготувати салат в тарталетках. Курячі грудки відварюємо до м'якого,
майже розвареного стану в злегка підсоленій воді. Потім даємо м'яса повністю охолонути і поділяємо його на невеликі волокна. Селера і ананас подрібнюємо, а виноград розрізаємо на дві половинки. У мисці змішуємо сметану, додаємо трохи лимонного соку, приправляємо за смаком перцем і сіллю. Тепер змішуємо в салатнику все інгредієнти: селера, курячу грудку, ананас, мигдаль, виноград, заправляємо соусом і добре перемішуємо. Викладаємо готовий салат в тарталетки, прикрашаємо зверху рубаною петрушкою і тонко нарізаної скибочками редиски.