Уявіть, що після важкого робочого дня до вас несподівано прийшли гості, яких треба чимось пригощати. Довго возитися не хочеться, та й сил немає, але чим закушувати треба. Непоганий варіант - тарталетки з начинкою з крабових паличок. Якщо добре все продумати, гості та домашні гідно оцінять вашу кулінарні креативи.
Так звані крабові палички повинні містити перемелене філе океанічних риб (хек, минтай, путасу), соєвий і яєчний білок, крохмаль і деякі ароматичні добавки. Звичайно, це не самий корисний продукт, але зате він дозволяє швидко та недорого приготувати з нічого щось. Зрозуміло, це блюдо не для частого вживання. Ці рецепти будуть корисні для самотніх людей і тих, хто не любить особливо заморочуватися складними маніпуляціями при приготуванні їжі.
Розповімо, як приготувати тарталетки з крабовими паличками. Самі тарталетки можна купити в супермаркетах, підприємствах громадського харчування або самостійно спекти з листкового, а краще прісного тіста.
Рецепт тарталеток з крабовими паличками і сиром
Інгредієнти: тарталетки - скільки буде потрібно; крабові палички - 200 г; кукурудза консервована - 200 г; перець солодкий червоний - 1-2 шт.; сир твердий - 300-400 г; часник - 2 зубчики; сухі спеції за вашим смаком; оливки зелені без кісточок для оформлення; зелень петрушки і кінзи. Приготування Нарізаємо крабові палички: спочатку кожну вздовж, потім упоперек (можна і дрібніше порубати). Солодкий перець наріжемо короткою тонкою соломкою. Перемішаємо і приправимо продавлений часником і сухими спеціями. Відкриємо банку з кукурудзою, відкинемо на друшляк і залишимо хвилин на 5-6 нехай рідина добре стече. Сир натремо на крупній тертці. Оливки наріжемо кружальцями.
Виставляємо на деко, застелений промасленим папером пекарської, тарталетки і заповнюємо кожну. Перший шар - кукурудза, далі тонкий шар сиру, шар рубаних крабових паличок з солодким перцем, ще раз шар сиру (трохи товстіший). Зверху викладаємо кілька кружечків оливок. Ставимо деко з тарталетками в розігрітий до середньої температури духова шафа. Запікаємо зовсім недовго, протягом 12-15 хвилин (всі продукти і так вже готові до вживання). Прикрашаємо кожну тарталетку листочками кінзи і петрушки. Подавати таку закуску в тарталетках можна з рисовою горілкою, пивом, японським віскі або світлими столовими винами (вермут, мартіні теж підійдуть).
Тарталетки з крабовими паличками, морською капустою і сиром
Інгредієнти: тарталетки - скільки буде потрібно; крабові палички - 200 г; морська капуста консервована - 200 г; сир твердий - 300 г; перець червоний солодкий - 1 шт. перець гострий червоний - за смаком; часник - 2-4 зубчики; насіння кунжуту; соєвий соус; зелень кінзи і коріандру. Приготування Відкриємо банку з морською капустою і постараємося віджати рідину, яка там є. Нарубим дрібно крабові палички і морську капусту. Додамо трохи тертого сиру і змішаємо ці продукти.
Приправимо продавлений часником і гострим перцем. Викладаємо суміш з крабовими паличками в тарталетки. Зверху - шар солодкого перцю, нарізаного дрібної короткою соломкою. Зверху рясно посипаємо сиром, збризкуємо соєвим соусом. Запікаємо в духовій шафі при середній температурі протягом 10-12 хвилин на деку, простеленном промасленим пекарської папером. Посипаємо кунжутом і прикрашаємо зеленню.
Можна приготувати і інші начинки для тарталеток з основою з крабових паличок. Наприклад, можна використовувати замість кукурудзи відварений рис, який дуже гармонійно поєднується з будь-якими морепродуктів.