Вернуться назад Распечатать

Тарталетки з куркою

Тарталетки з куркою
У нашій сьогоднішній підбірці зібрані рецепти начинок з курки для тарталеток, крім того наведений рецепт приготування самих тарталеток для тих, хто не любить магазинні заготовки.

Тарталетки з куркою і сиром


Інгредієнти:

  • борошно - 170 г;

  • маргарин - 40 г;

  • молоко - 40 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • курка відварна - 200 г;

  • сир - 100 г;

  • майонез - 4 ст. ложки;

  • мускатний горіх;

  • зелень;

  • оливки або маслини;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    У молоці розчиняємо цукор, сіль, трохи борошна і жовток, добре все змішуємо. Маргарин розм'якшуємо, збиваємо, з'єднуємо з залишком борошна, і додаємо в приготовану масу.
    Тісто добре вимішуємо, розкачуємо і вирізаємо кружечки за розміром форм. Вкладаємо кружечки у формочки, змащені маргарином, дно наколюємо виделкою. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 240 градусів до утворення золотистої скоринки.
    Варену курку дрібно ріжемо, сир натираємо на тертці і змішуємо, додаємо майонез, мускатний горіх і дрібно порізану зелень. Добре перемішуємо і приготовленої начинкою наповнюємо остиглі тарталетки. Подаємо, прикрасивши зеленню і оливками.

    Тарталетки з копченою куркою


    Інгредієнти:

  • тарталетки - 6 шт.;

  • копчений курячий окорочок - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень;

  • майонез;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Моркву натираємо на крупній тертці, перець нарізаємо тонкою соломкою, копчену курку дрібно ріжемо. Часник і зелень подрібнюємо. Морква з перцем, обсмажуємо на рослинному маслі протягом 5-7 хвилин, додаємо часник і обсмажуємо ще 2 хвилини. М'ясо змішати з обсмаженими овочами, додаємо зелень і заправляємо домашнім майонезом . Розкладаємо начинку в тарталетки і подаємо, прикрасивши зеленню петрушки.

    Тарталетки з куркою та ананасом


    Інгредієнти:

  • тарталетки - 6 шт.;

  • майонез - 6 ст. ложок;

  • желатин - 1 ч. ложка;

  • варена або обсмажена курка - 150 г;

  • ананас консервований - 100 г;

  • сир твердий - 100 г;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • Тарталетки з куркою

  • зелень петрушки - 2 ст. ложки;

  • перець білий мелений, сіль - за смаком.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в холодній кип'яченій воді і залишаємо набухати, потім розпускаємо желатин на водяній бані. Майонез змішуємо з розпущеним желатином і розливаємо в тарталетки, залишаємо в холодильнику до застигання. Курку і ананас ріжемо однаковими кубиками, сир і часник натираємо на тертці. Все змішуємо і додаємо сметану і зелень, солимо, перчимо до смаку, перемішуємо. Викладаємо начинку в тарталетки, прикрашаємо зеленню і скибочками ананаса.