Лаваш з ковбасою готується досить швидко, і це оригінальне блюдо чудово підійде в тому випадку, коли до вас несподівано нагрянули гості, а пригостити їх зовсім нічим. Давайте дізнаємося з вами деякі рецепти приготування цієї закуски.
Лаваш з ковбасою і сиром
Інгредієнти: лаваш - 1 аркуш; ковбаса - 50 г; твердий сир - 50 г; кетчуп - 1 ст. ложка; майонез - 1 ст. ложка. Приготування Отже, спочатку готуємо начинку для лавашу, ковбасу нарізаємо кружечками. Сир шаткуємо тонкими пластинками, або натираємо на терці. Лаваш розрізаємо на кілька частин і промазуємо їх кетчупом . Викладаємо ковбаску і засипаємо натертим сиром. Загортаємо лаваш туго в рулети і злегка змащуємо майонезом. Духовку нагріваємо до 200 градусів і запікаємо страву приблизно 10 хвилин.
Лаваш з ковбасою і помідорами
Інгредієнти: вірменський лаваш - 1 аркуш; ковбаса - 150 г; помідори - 3 шт.; сир - 100 г; часник - 4 зубчики; майонез - 100 мл Приготування Часник видавлюємо через прес і з'єднуємо з майонезом. Цією сумішшю намазуємо листочок вірменського лаваша , який заздалегідь розстилаємо на столі. Помідори дрібно нарізаємо, викладаємо на майонез. Ковбасу шаткуємо й теж рівномірно обкладаємо весь аркуш лаваша. Сирок натираємо на тертці, посипаємо їм всю начинку, трохи притискаємо її і скручуємо в тугий рулет. У такому вигляді він повинен полежати приблизно 30 хвилин, після чого розрізаємо на порційні шматочки і розкладаємо на красиве блюдо.
Рулет з лаваша з ковбасою і плавленим сиром
Інгредієнти: тонкий лаваш - 1 шт.; плавлений сирок - 2 шт.; варена ковбаса - 100 г; помідори - 2 шт.; зелень - за смаком. Приготування Лаваш розрізаємо навпіл. Одну частину кладемо на стіл, змащуємо плавленим сирком. Ковбасу з помідорами нарізаємо на тонкі півкільця і розкладаємо на аркуші. Другу половину лаваша той же промазуємо сиром і зверху викладаємо подрібнену зелень. Кладемо другий лаваш поверх першого і акуратно закручуємо в рулон.