Хто не любить сир? Сир люблять всі! А якщо не люблять, значить поки не знайшли сорт сиру за смаком.
Різноманітність сирів, рівно, як і різноманітність смаків взагалі, відкриває можливості вибору рецептів до святкового столу. Невелику частину з них ми вирішили описати в цій статті, присвяченій ще одному окремому класу святкових страв - тарталеткам з сиром.
Тарталетки з сиром, шинкою і часником
Інгредієнти: пісочне тісто; твердий сир - 150 г; шинка (порізана) - 2/3 ст.; сметана - 2/3 ст.; зелена цибуля - 1 пучок; часник - 4 зубчики; сіль, перець - за смаком. Приготування Готове пісочне тісто розподіляємо по формочках для кексів або тарталеток і ставимо випікатися до готовності, приблизно 10 хвилин при 200 градусах. Готові тарталетки дістаємо і остуджуємо.
Сир натираємо на дрібній тертці. Часник продавлюємо через прес і змішати зі сметаною. Заливаємо сметанним соусом тертий сир, додаємо шинку, подрібнений зелений лук, приправляємо сіллю і перцем. Розкладаємо начинку по тарталеткам і випікаємо в духовці до розплавлення сиру.
Тарталетки з ікрою, креветками і сиром
Інгредієнти: сир «Філадельфія» - 250 г; сир «Чеддер» - 1/4 ст.; молоко - 3 ст. ложки; часник - 1/2 зубчики; сіль - за смаком; чебрець (сушений) - 1/2 ч. ложки; тарталетки; варені креветки - 300 г; червона ікра. Приготування Змішуємо обидва види сиру з молоком, додаємо в сирну масу відварні креветки, пропущений через прес часник, сіль і чебрець. Відправляємо наповнення для тарталеток в холодильник на 2 години. Наповнюємо охолодженої сирно-креветочной сумішшю тарталетки і випікаємо при 200 градусах 7-8 хвилин.
Тарталетки з куркою і сиром
Інгредієнти: відварене куряче філе - 250 г; гриби (мариновані) - 70 г; твердий сир - 50 г; варені яйця - 3 шт.; помідор - 1 шт.; майонез; сіль, перець - за смаком; тарталетки. Приготування Курку і помідори нарізаємо кубиками, змішуємо з маринованими грибами, тертим сиром, подрібненими яйцями і заправляємо майонезом. Заправляємо салат сіллю і перцем і розкладаємо по тарталеткам.