Вернуться назад Распечатать

Картопляні чіпси в домашніх умовах

Картопляні чіпси в домашніх умовах
Хрусткі та смачні чіпси, зроблені в домашніх умовах, відрізняються від промислових, приготовані у фритюрі, використанням натуральних інгредієнтів і невеликої кількості масла. Їх можна приготувати в вафельниці, мікрохвильовій печі або в духовці. Давайте розглянемо з вами всі можливі рецепти картопляних чіпсів.

Рецепт картопляних чіпсів в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • солодка паприка - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - 05 ст. ложки;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати картопляні чіпси. Картоплю чистимо, промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Потім шаткуємо його тонкими кільцями, використовуючи овочерізку. Тарілку мікрохвильовки змащуємо оливковою маслом і викладаємо картопляні кільця одним шаром. Злегка присипаємо меленої солодкої паприкою і сіллю. Готуємо чіпси в мікрохвильовій печі виставивши потужність 800 Вт протягом 5 хвилин. За цей час картопля підрум'яниться і вийде хрустким.

    Чіпси з картопляного пюре


    Інгредієнти:

  • картопля - 4 шт.;

  • вершкове масло - 30 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • молоко - 50 мл;

  • борошно;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Отже, спочатку картоплю чистимо, ріжемо і відварюємо до готовності. Потім розминаємо його в пюре, додаємо вершкове масло, яйце і молоко. Все добре перемішуємо. Далі потроху додаємо борошно, до тих пір, поки маса не стане нагадувати крем. Тепер кладемо за смаком сіль і спеції. Вафельницю добре розігріваємо, змащуємо олією і викладаємо ложкою картопляне тісто. Закриваємо вафельницю і смажимо. Потім чіпси акуратно знімаємо з приладу і ламаємо на шматочки. Зверху посипаємо готові картопляні чіпси сіллю або паприкою.

    Картопляні чіпси в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля - 2 шт.;

  • рослинне масло.


  • Картопляні чіпси в домашніх умовах
    Приготування
    Картоплю чистимо і промиваємо. Потім нарізаємо його спеціальної овочерізкою тонкими пластинками товщиною приблизно 2 мм Додаємо рослинне масло і кладемо за смаком спеції, ретельно перемішуємо рукою, щоб картопляні платівки повністю вкрилися мастилом з усіх боків. Деко застеляємо пекарським папером, змащуємо рослинним маслом і викладаємо скибочки картоплі. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 200 градусах близько 20 хвилин. Деякі скибочки можуть підрум'янитися раніше і витягувати їх теж потрібно відразу ж, щоб вони не пересмажились.
    Якщо ви вважаєте, що картопляні чіпси шкідливі, тоді пропонуємо спробувати чіпси з баклажанів вони менш калорійні і більш корисні.