Баклажани - це дуже корисні літні овочі, з яких можна з легкістю приготувати безліч приголомшливих страв: їх можна запікати в духовці, тушкувати і смажити. А ще з баклажанів можна зробити найрізноманітніші закуски. Саме про одну з них ми сьогодні і розповімо. Отже, давайте приготуємо разом бутерброди з баклажанів!
Рецепт бутербродів з баклажани в духовці
Інгредієнти: баклажани - 2 шт.; яйце - 2 шт.; шинка - 100 г; сир - 150 г; панірувальні сухарі - 100 г; сіль - щіпка; олія соняшникова - 2 ст. ложки. Приготування Баклажани промиваємо та нарізаємо тоненькими кружальцями. Складаємо їх в миску, посипаємо сіллю, спеціями і залишаємо постояти хвилин 20-30 щоб з них вийшла вся зайва гіркота. Потім овочеві кружечки гарненько промиваємо і перекладаємо на рушник, залишаючи їх просохнути. Яйця розбиваємо в окрему невелику миску, додаємо сіль і трохи збиваємо. Шинку очищаємо від пленочки, нарізаємо однаковими тонкими кільцями на кухонній обробній дошці і викладаємо в окремий посуд. Врахуйте тільки, що товщина ковбасних шматочків не повинна бути більше товщини баклажанових кружечків. Сир шаткуємо теж тонкими пластинами і викладаємо окремо. Тепер кладемо на суху поверхню столу половину кружалець баклажан, далі на кожен кружечок - в один шар сирні кубики, а зверху - нарізку шинки і накриваємо все ще одним колом баклажана.
Тепер беремо деко застеляємо папером для випічки і рівномірно змащуємо її соняшниковим маслом за допомогою пензля. Після цього обережно беремо по одному наші бутерброди, щоб вони не розвалилися, і опускаємо їх акуратно спочатку в яєчну масу, а потім в тарілку з панірувальними сухарями і обвалюємо. Проробляємо цю процедуру з усіма бутербродами, після чого викладаємо на деко на відстані один від одного. Поливаємо їх соняшниковою олією і відправляємо деко в розігріту духовку. Запікаємо бутерброди протягом 20 хвилин. За бажанням готову страву змащуємо зверху майонезом і прикрашаємо подрібненою зеленню. Подаємо готові бутерброди з баклажанів, не тільки гарячими, але і в охолодженому вигляді.
Рецепт бутербродів з баклажанів з м'ясом
Інгредієнти: баклажани - 3 шт.; свинина - 300 г; яєчні білки - 3 шт.; часник - 5 зубчиків; бальзамічний оцет - 1 ст. ложка; олія соняшникова; соєвий соус - за смаком; подрібнена зелень - 2 ст. ложки; майонез; спеції - за смаком. Приготування Беремо баклажани середніх розмірів, промиваємо і акуратно розрізаємо уздовж, щоб вийшли довгі і тоненькі скибочки. Викладаємо нарізані овочі в глибоку миску. Яєчні білки злегка підсолюємо і гарненько збиваємо до утворення піни. Заливаємо баклажани яєчної сумішшю так, щоб вона повністю покривала овочі. Обсмажуємо баклажани до рум'яної скоринки в соняшниковій олії,
а потім обережно перекладаємо їх на кухонний рушник, щоб позбутися зайвого жиру. М'ясо промиваємо під холодною водою, просушуємо і натираємо сіллю і меленим перцем. Обсмажуємо свинину на сухій сковороді, потім наливаємо трохи масла і смажимо м'ясо до готовності.
Під кінець наливаємо оцет, чекаємо, поки він не випарується, додаємо за смаком соєвий соус. Через хвилинку знімаємо сковороду з вогню, охолоджуємо м'ясо. Тим часом змішуємо домашній майонез з видавленим часником і подрібненою зеленню. Промазуємо кожен скибочку баклажана цією сумішшю, на одну половинку кладемо смажене мяско, а накриваємо другою половинкою його. Ось і все, у нас вийшли бутерброди. Прикрашаємо бутерброди з баклажанами і часником, зеленню і подаємо до столу.