Вернуться назад Распечатать

Бутерброди з баклажанів

Бутерброди з баклажанів
Баклажани - це дуже корисні літні овочі, з яких можна з легкістю приготувати безліч приголомшливих страв: їх можна запікати в духовці, тушкувати і смажити. А ще з баклажанів можна зробити найрізноманітніші закуски. Саме про одну з них ми сьогодні і розповімо. Отже, давайте приготуємо разом бутерброди з баклажанів!

Рецепт бутербродів з баклажани в духовці


Інгредієнти:

  • баклажани - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • шинка - 100 г;

  • сир - 150 г;

  • панірувальні сухарі - 100 г;

  • сіль - щіпка;

  • олія соняшникова - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Баклажани промиваємо та нарізаємо тоненькими кружальцями. Складаємо їх в миску, посипаємо сіллю, спеціями і залишаємо постояти хвилин 20-30 щоб з них вийшла вся зайва гіркота. Потім овочеві кружечки гарненько промиваємо і перекладаємо на рушник, залишаючи їх просохнути. Яйця розбиваємо в окрему невелику миску, додаємо сіль і трохи збиваємо. Шинку очищаємо від пленочки, нарізаємо однаковими тонкими кільцями на кухонній обробній дошці і викладаємо в окремий посуд. Врахуйте тільки, що товщина ковбасних шматочків не повинна бути більше товщини баклажанових кружечків. Сир шаткуємо теж тонкими пластинами і викладаємо окремо. Тепер кладемо на суху поверхню столу половину кружалець баклажан, далі на кожен кружечок - в один шар сирні кубики, а зверху - нарізку шинки і накриваємо все ще одним колом баклажана.
    Тепер беремо деко застеляємо папером для випічки і рівномірно змащуємо її соняшниковим маслом за допомогою пензля. Після цього обережно беремо по одному наші бутерброди, щоб вони не розвалилися, і опускаємо їх акуратно спочатку в яєчну масу, а потім в тарілку з панірувальними сухарями і обвалюємо. Проробляємо цю процедуру з усіма бутербродами, після чого викладаємо на деко на відстані один від одного. Поливаємо їх соняшниковою олією і відправляємо деко в розігріту духовку. Запікаємо бутерброди протягом 20 хвилин. За бажанням готову страву змащуємо зверху майонезом і прикрашаємо подрібненою зеленню. Подаємо готові бутерброди з баклажанів, не тільки гарячими, але і в охолодженому вигляді.

    Рецепт бутербродів з баклажанів з м'ясом


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 шт.;

  • свинина - 300 г;

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • бальзамічний оцет - 1 ст. ложка;

  • олія соняшникова;

  • соєвий соус - за смаком;

  • подрібнена зелень - 2 ст. ложки;

  • майонез;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Беремо баклажани середніх розмірів, промиваємо і акуратно розрізаємо уздовж, щоб вийшли довгі і тоненькі скибочки. Викладаємо нарізані овочі в глибоку миску. Яєчні білки злегка підсолюємо і гарненько збиваємо до утворення піни. Заливаємо баклажани яєчної сумішшю так, щоб вона повністю покривала овочі. Обсмажуємо баклажани до рум'яної скоринки в соняшниковій олії,
    Бутерброди з баклажанів
    а потім обережно перекладаємо їх на кухонний рушник, щоб позбутися зайвого жиру. М'ясо промиваємо під холодною водою, просушуємо і натираємо сіллю і меленим перцем. Обсмажуємо свинину на сухій сковороді, потім наливаємо трохи масла і смажимо м'ясо до готовності.
    Під кінець наливаємо оцет, чекаємо, поки він не випарується, додаємо за смаком соєвий соус. Через хвилинку знімаємо сковороду з вогню, охолоджуємо м'ясо. Тим часом змішуємо домашній майонез з видавленим часником і подрібненою зеленню. Промазуємо кожен скибочку баклажана цією сумішшю, на одну половинку кладемо смажене мяско, а накриваємо другою половинкою його. Ось і все, у нас вийшли бутерброди. Прикрашаємо бутерброди з баклажанами і часником, зеленню і подаємо до столу.