Зробити закуску оригінальною і в той же час простий - завдання цілком здійсненне, довести це ми сміливо беремося на прикладі рибних кошичків. Вони готуються швидко, не вимагають витрат особи, ні кулінарних талантів.
Рецепт гніздечок з рибою на батоні
Мабуть, самим простим і доступним рецептом кошичків з рибою стане рецепт з використанням батона в якості основи.
Інгредієнти: рибне філе (судак, минтай, горбуша) - 600 г; батон (округлий) - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; твердий сир - 150 г; сіль, перець - за смаком; молоко - 400 мл; майонез; зелень - для прикраси. Приготування Рибне філе очищаємо від кісток, якщо такі залишилися, і шкіри. Нарізаємо невеликими кубиками. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Зелень дрібно шаткуємо і натираємо на крупній тертці сир. Змішуємо шматочки риби з зеленню, приправляємо сіллю і перцем, можна полити невеликою кількістю лимонного соку.
Батон нарізаємо шматками близько 2-25 см. Кожен шматочок вимочуємо в молоці і трохи віджимаємо. Розкладаємо шматочки батона на деку, змащеному олією. Кожен шматочок батона проминаем в центрі таким чином, щоб вийшло подобу кошики, в яку ми будемо викладати нашу рибну начинку. Змащуємо кошики з начинкою майонезом і посипаємо тертим сиром. Випікаємо закуску в духовці 7-10 хвилин при 180 градусах.
Кошики з рибним севіче на східний манер
Незвичайні кошики з севіче на східний манер здивують гостей, що мають по-справжньому розвинений кулінарний смак і покажуть самого господаря знавцем гастрономії та гурманом.
Інгредієнти: будь-яка біла риба - 200 г; сьомга - 200 г; подрібнений червоний цибуля - 1 с. ложка; манго - 1/4 ст.; огірок - 1 /4 ст.; маленький перець чилі; зелена цибуля; подрібнена петрушка - 1 ст. ложка; ікра летючої риби - 1 ст. ложка; устричний соус - 2 ч. ложки; рибний соус - 1/2 ч. ложки; кунжутна олія - 1/2 ч. ложки; лаваш. Приготування Рибу подрібнюємо за допомогою ножа і змішати з рубаною зеленню, цибулею, манго, огірком і перцем чилі. В готельної мисці з'єднуємо рибний соус, кунжутне масло і устричний соус, заправляємо сумішшю рибу. Залишаємо рибу з фруктами, зеленню і овочами в холодильнику до повного застигання.
Лаваш ріжемо квадратами і злегка скроплюємо водою з пульверизатора. Розкладаємо шматочки лаваша з форм для кексів так, щоб вийшли кошики, після чого ставимо лаваші запікати при 180 градусах до зарум'янювання.
Перед подачею дістаємо рибу з холодильника і розкладаємо по чашечці з лаваша. Прикрашаємо блюдо ікрою і насолоджуємося вишуканим смаком під келих шампанського.
Хрусткі хлібні кошики з рибою
Хлібні кошики, можливо, не найбільш святкове блюдо, однак це ні скільки не позначається на його смакових властивостях. Ніжне рибне філе в вершках, хіба таке поєднання може бути програшним?
Інгредієнти: хліб для сендвічів - 8 шматочків; оливкова олія; червоний цибуля - 1/2 шт.; рибне філе - 500 г; лимон - 1/2 шт.; вершки - 1/3 ст.; нарізаний зелений лук - 2 ст. ложки. Приготування З хліба зрізаємо скоринки і розкачуємо кожен скибочку за допомогою качалки. Форми для кексів змащуємо маслом і викладаємо в них
хлібні коржі. Випікаємо 15-20 хвилин, або до зарум'янювання країв.
Поки хлібні кошики запікаються, на сковороді обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до м'якості, додаємо до нього рибне філе і смажимо 2 хвилини. Після закінчення часу наливаємо в сковороду вершки, лимонний сік, додаємо сіль і перець. Кладемо суміш в хлібні кошики, посипаємо свіжою нарізаною зеленню і подаємо закуску до столу гарячою.
Урізноманітнити ваш святковий стіл також допоможуть салат в тарталетках і тарталетки з сьомгою - вийде оригінально і смачно.