Рулет з омлету - прекрасний варіант ситного сніданку, який можна просто дістати з холодильника, розігріти в мікрохвильовці, покласти на тост і з'їсти з гарячим солодким чаєм чи кава. А приготувати це блюдо можна навіть увечері. Розглянемо кілька рецептів створення рулетів з омлету.
Рулет з омлету з плавленим сиром
Інгредієнти: Для рулету:
куряче яйце - 4 шт.; майонез - 120 мл. Для начинки:
плавлений сирок - 2 шт.; морква - 1 шт.; майонез - 125 мл; свіжий кріп - 1 пучок; часник - 1 зубчик. Приготування Зараз розповімо, як приготувати рулет з омлету. Отже, давайте спочатку займемося начинкою. Для цього плавлений сирок натираємо на тертці, моркву відварюємо і нарізаємо невеликими кубиками, а часник пропускаємо через прес. Зелень кропу дрібненько шаткуємо, все змішуємо і заправляємо домашнім майонезом . Готову начинку на деякий час відправляємо в холодильник. Тепер переходимо до приготування омлету: яйця розбиваємо в миску, злегка збиваємо з майонезом, виливаємо масу в розігріту сковороду і підсмажуємо все до готовності. Потім готовий омлет трохи охолоджуємо і гарненько намазуємо раніше приготовленої начинкою. Потім туго звертаємо все в рулет і, коли він повністю охолоне, прибираємо його в холодильник. Перед подачею на стіл, нарізаємо і прикрашаємо страву за бажанням.
Рулет з омлету з ковбасою
Інгредієнти: куряче яйце - 3 шт.; молоко - за смаком; соєвий соус - за смаком; вершкове масло; помідор - 1 шт.; докторська ковбаса - 50 г; спеції - за смаком. Приготування Помідор шаткуємо великими кільцями і злегка обсмажуємо на сковороді масло. Потім робимо заміс омлету - змішуємо яйця, вливаємо молоко, трохи соусу і за бажанням підсолюємо і перчимо масу. Тепер беремо сковороду і кладемо в неї шматочок вершкового масла, а потім наливаємо тонким шаром омлет і як тільки він злегка підсмажиться, починаємо згортати рулет, зсовуючи його до протилежного краю і наливаючи черговий шар, при цьому піднімаючи краї рулету, щоб суміш потрапила під пожаренний рулет. Після цього викладаємо запашні помідори, продовжуючи згортати рулет. Аналогічно поступаємо з ковбасою і доворачиваем рулет. Ось і все, акуратно перекладаємо його на тарілку і нарізаємо порційними шматочками.
Рулет з омлету з рибою
Інгредієнти: яйце - 6 шт.; вершки - 5 ст. ложок; сьомга малосольна - 150 г; сирний сир - 150 г; олія; спеції - за смаком; зелень - 1 пучок. Приготування Яйця збиваємо з вершками і спеціями до утворення однорідної пишної консистенції. Додаємо трохи подрібненою зеленню і ополоником вливаємо на розпечену сковороду з маслом трохи яєчної суміші, обсмажуючи млинець з двох сторін. Тепер перекладаємо його на тарілку і готуємо млинці з решти маси таким же способом. Рибне філе нарізаємо невеликими шматочками і змішати з сиром і залишилася зеленню - гарненько все перемішуємо. Промазуємо млинці тонким шаром начинки, звертаємо омлети в рулетики. Перед подачею розрізаємо рулети поперек на порціонні шматочки.
Рулет з омлету з грибною начинкою
Інгредієнти: Для омлету:
яйце - 6 шт.; молоко - 500 мл; борошно - 100 г; спеції - за смаком. Для начинки:
вершкове масло - 3 ст. ложки; шампіньйони - 600 г; цибулина - 2 шт.; спеції - за смаком; базилік - за смаком; вершки - за смаком; сир - 50 р. Приготування З'єднуємо борошно з молоком і ретельно перемішуємо. Додаємо збиті яйця, солимо і перчимо.
Перемішуємо і виливаємо масу в глибоку сковороду, застелений промасленим харчової папером. Запікаємо омлет в духовці до золотистого кольору при температурі 200 градусів. А цим часом готуємо начинку: цибулю і печериці чистимо і нарізаємо кубиками.
Гриби обсмажуємо на сковороді, поки не випарується вся волога, а потім додаємо цибулю. Пасеруємо овочі 3-5 хвилин, солимо, перчимо, додаємо базилік і наливаємо трохи вершків. Перемішуємо, доводимо до кипіння і знімаємо з плити. Тепер викладаємо начинку тонким шаром на омлет і звертаємо рулетом, звільняючи омлет від харчової папери. Готову страву рулет з омлету з грибами посипаємо тертим сиром, кладемо на деко і запікаємо в духовці.