Вернуться назад Распечатать

Закуска з помідорів

Закуска з помідорів
Закуска з помідорів виходить дивовижно смачною, а якщо ще докласти свою фантазію і прикрасити страву, то воно неодмінно стане справжньою фішкою на святковому столі!

Закуска «Тюльпани» з помідорів


Інгредієнти:

  • бринза - 80 г;

  • твердий сир - 80 г;

  • сметана - 100 мл;

  • кріп - 1 пучок;

  • помідори - 5 шт.;

  • чорний мелений перець.


  • Приготування
    Для приготування закуски з помідорів із сиром нам потрібно не так вуж і багато продуктів. Бринзу і звичайний сирок натираємо на маленькій тертці. Кріп рубаємо і змішуємо з сиром, додаємо сметану і спеції. У нас повинна вийти в результаті досить густа суміш. Тепер беремо помідори, моєму і зверху робимо хрестоподібний розріз, не доходячи до кінця. Чайною ложечкою витягаємо всю м'якоть. Тепер фаршируємо помідори сирною начинкою і блюдо викладаємо на тарілку у формі тюльпанів. Із зелені кропу робимо стебла і листя, які пов'язуємо внизу «ниткою» сулугуні. Ось і все закуска фаршировані помідори готова.

    Закуска із зелених помідор


    Інгредієнти:

  • зелені помідори - 1 кг;

  • свіжий хрін - 40 г;

  • часник - 50 г;

  • сіль - 3 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Помідори, часник і хрін перекручуємо через м'ясорубку, додаємо сіль та цукровий пісок. Добре все вимішуємо і розкладаємо закуску з хрону і помідор по маленьких баночках, які закручуємо щільно кришками.

    Закуска з баклажанів з помідорами


    Інгредієнти:

  • баклажан - 2 шт.;

  • помідор - 5 шт;

  • часник - 3 зубчики;

  • зелень кінзи - за бажанням;

  • сіль;

  • мелений чорний перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Вимиті баклажани обсушуємо і нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 05 мм. Помідори миємо, також обсушуємо і шаткуємо
    Закуска з помідорів
    кружальцями. Зелень промиваємо, стряхиваем і дрібно рубаємо. Очищений часник пропускаємо через прес. Потім кружечки баклажанів трохи підсолюємо і перчимо. На великій сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому баклажани по 3 хвилини на середньому вогні з кожного боку, до появи рум'яної скоринки. Акуратно викладаємо баклажани на блюдо, чергуючи їх з кружками помідорів і, посипаючи часником і зеленню. Повторюємо верстви до тих пір, поки не закінчаться овочі. Приготоване таким чином блюдо зберігаємо в холодильнику кілька днів. Закуска з помідорів з часником , постоявши в холодильнику, просочиться соком і стане ще соковитіше і смачніше.