Привід для свята є щодня і, не дивлячись на календарне число, ви можете подати до столу цілком святкове блюдо, наприклад, фаршировані яйця . Щоб зробити страву більш поживним і жирним ми додамо до них один із самих корисних і разом з тим калорійних продуктів - печінка тріски, хоча хто рахує калорії, коли справа йде до святкової трапези?
Як приготувати яйця, фаршировані печінкою тріски?
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; печінка тріски в олії - 1 шт.; червоний цибуля - 1 шт.; майонез - 2 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; лимонний сік - 2 ч. ложки; сіль - за смаком; копчена паприка - 1/2 ч. ложки. Приготування Яйця відварюємо круто: кладемо яйця в миску з холодною водою, злегка додаємо сіль воду і доводимо до кипіння. Після закипання вогонь зменшуємо до середнього і варимо яйця 7-8 хвилин. Готові яйця обдаємо холодною водою, щоб шкаралупа під час чищення легко відходила.
Тепер переходимо безпосередньо до приготування начинки для яєць. Розрізаємо яйця вздовж навпіл, жовтки виймаємо і кладемо в миску. Червоний цибулю дрібно нарізаємо (для рецепту нам знадобиться близько 2 столових ложок нарізаної цибулі) і кладемо в миску з жовтками. Туди ж відправляємо майонез, гірчицю, трохи лимонного соку і солі за смаком.
Доповнюємо блюдо копченої паприкою і ретельно розминаємо начинку виделкою. Заповнюємо половинки яєць за допомогою чайної ложки або кондитерського шприца. Перед подачею охолоджуємо фаршировані яйця з печінкою тріски в повітронепроникному контейнері, щоб жовток не заветрелся.
Рецепт яєць, фаршированих печінкою тріски
Інгредієнти: яйця - 12 шт.; печінка тріски - 1 банка; томатний соус - 1/2 ст.; майонез; сіль, перець - за смаком; паприка - для прикраси. Приготування Яйця відварюємо круто, охолоджуємо, очищаємо і ріжемо навпіл. Жовтки витягаємо і кладемо в тарілку. З печінки зливаємо надлишки масла і кладемо шматочки до жовтків. Туди ж вливаємо томатний соус , або кетчуп, і додаємо майонез за смаком. Ретельно перемішуємо жовтки з рештою інгредієнтами до тих пір, поки маса не стане однорідною. Наповнюємо начинкою кондитерський мішок з фігурною насадкою і висаджуємо жовткову суміш у порожні білки. Посипаємо яйця дрібкою паприки для прикраси, при бажанні додаємо ще трохи зелені.
Яйця, фаршировані печінкою тріски з часником
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; печінка тріски - 1 банка; сік - 1/2 лимона; часник - 1 зубчик; цибуля шалот; майонез - 3 ст. ложки; грецький йогурт - 1 ст. ложка; діжонська гірчиця - 1/2 ч. ложки; сіль, перець. Приготування Після того, як яйця отварились, охолоджуємо і очищаємо їх від шкаралупи. Розрізає яйця навпіл, жовтки витягаємо і кладемо в тарілку.
Змішуємо жовтки з печінкою тріски до однорідності, після чого додаємо лимонний сік, пропущений через прес часник, подрібнену цибулю за смаком. Заправляємо жовткову суміш майонезом, йогуртом і гірчицею. Додаємо сіль і перець за смаком.
Заповнюємо порожні білки жовткової начинкою і ставимо в холодильник до моменту подачі.
Яйця, фаршировані печінкою тріски з сиром
Інгредієнти: яйця - 8 шт.; печінка тріски - 1 банка; майонез - 1 /4 ст.; оливкова олія - 1 ст. ложка; маслини - 2 ст. ложки; червоний цибуля (подрібнений) - 1 ст. ложка; тертий твердий сир - 3 ст. ложки; петрушка; каперси - 1 ч. ложка; білий винний оцет - 1/2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком. Приготування Яйця відварюємо круто і витягаємо з них жовтки. Кладемо жовтки в глибоку тарілку, додаємо майонез і подрібнені оливки. Слідом за маслинами відправляємо до жовтків цибулю, нарізану петрушку, тертий сир і печінка тріски. Ретельно розминаємо все за допомогою виделки. Солимо і перчимо отриману начинку за смаком. За допомогою ложки наповнюємо білки начинкою і прикрашаємо каперсами.