Гострі крильця - відмінна закуска до пива, а, доповнені яким-небудь салатом, вони перетворюються в святкову вечерю або ситний обід. Існує безліч рецептів приготування цієї страви, кожен з яких може бути скоректований з урахуванням ваших смакових пристрастей.
Рецепт гострих курячих крилець
Інгредієнти: курячі крильця - 15 кг; часник - 3 зубчики; перець чилі - 1 шт.; порошок чилі - 1 ч. ложка; мелений імбир - 1 ч. ложка; аджика - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; соус табаско - 1 ч. ложка; рослинна олія; мед - 2 ст. ложки; соєвий соус - 2 ст. ложки. Приготування Для приготування гострих крилець до пива , м'ясо промиваємо водою, обсушуємо, відрізаємо маленькі фаланги і надрізаємо перетинки. Якщо вам подобаються цілі крильця, то готуйте їх цілком, просто зробивши кілька неглибоких надрізів на поверхні для кращого просочування маринадом. Часник чистимо, подрібнюємо, стручок перчики дрібно шаткуємо і змішуємо всі інгредієнти в пиалке. Готовим маринадом обмазуємо наші крила і залишаємо їх приблизно на годину в холодильнику. Після цього переходимо до теплової обробки.
Приготувати це блюдо можна кількома способами: на сковороді в духовці або на мангалі. У сковороді обсмажуємо крильця в рослинному маслі протягом 10 хвилин, виймаємо шумівкою і розкладаємо на паперовому рушнику, щоб позбутися від надлишків олії. При іншому способі приготування, гострі крила розкладаємо на деко і запікаємо в духовці при 200 градусах 30 хвилин, періодично перевертаючи їх для рівномірного прожарювання.
Гострі крильця в мультиварці
Інгредієнти: курячі крила - 700 г; аджика, приправа каррі - 1 ст. ложка; спеції - за смаком; рослинне масло - 1 ст. ложка. Для маринаду:
кетчуп - 1 ст. ложка; гірчиця - 1 ст. ложка; класичний соєвий соус - 1 ст. ложка; часник - 3 зубчики; мед - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування крилець в гострому соусі , м'ясо промиваємо, обсушуємо, натираємо сіллю і приправами. Далі давайте зробимо маринад. Для цього змішуємо кетчуп, гірчицю, соєвий соус, подрібнений часник і мед. Кладемо курячі крильця в окрему ємність і заливаємо приблизно на 3 години маринадом. Чашу мультиварки змащуємо олією, викладаємо курячі крила і встановлюємо режим «Випічка» орієнтовно на 1 годину. Через 40 хвилин кришку мультиварки відкриваємо і виливаємо на крильця маринад, продовживши запікання на режимі «Випічка» до звукового сигналу готовності. Готові гострі курячі крильця перекладаємо на тарілку, прикрашаємо свіжими овочами і ставимо на стіл!