Вернуться назад Распечатать

Лаваш з грибами

Лаваш з грибами
З лаваша виходять чудові закуски. Їх можна подати і на святковий стіл або фуршет, можна взяти з собою на пікнік, а можна просто подати до вечері. Зараз ми розповімо, як приготувати закуски з лаваша з грибами.
Рецепт лаваша з грибами
Інгредієнти:

  • тонкий лаваш - 2 аркуша;

  • печериці - 250 г;

  • філе куряче - 250 г;

  • сир плавлений - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • зелень петрушки - 50 г;

  • рослинне масло - 20 мл;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Куряче філе і гриби нарізаємо невеликими шматочками, подрібнюємо цибулю. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо цибулю і на невеликому вогні пасеруємо до прозорості. Після цього викладаємо куряче філе і обсмажуємо, помішуючи, поки вона повністю не стане білим. Тепер викладаємо гриби і готуємо ще 10 хвилин. Все це засипаємо подрібненою зеленню петрушки, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Лаваш розгортаємо, змащуємо його плавленим сиром , а зверху викладаємо курку з грибами. Звертаємо лаваш з куркою і грибами рулетом. Відправляємо в холодильник приблизно на 2 години, а потім нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
    Лаваш з грибами і сиром
    Інгредієнти:

  • круглий лаваш тонкий - 5 шт;

  • сир твердий - 150 г;

  • печериці - 400 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • зелень - 1 пучок;

  • рослинна олія;

  • сіль, спеції.


  • Приготування
    Подрібнюємо зелень, сир тремо на тертці, змішуємо із зеленню. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо її на рослинній олії. На окремій сковорідці злегка обсмажуємо нарізані гриби. Тепер за допомогою блендера перетворюємо гриби і цибулю в пюре, додаємо сіль і спеції до смаку, перемішуємо і всі разом протушиваем на сковороді ще хвилин 5. На лист лаваша викладаємо сир із зеленню, потім грибну начинку, помідор, нарізаний напівкружечками і знову сир із зеленню. Звертаємо лаваш, фарширований грибами і сиром, або рулетом, або трикутником. Готуємо в мікрохвильовій печі, поки не розплавиться сир.
    Лаваш з грибами і шинкою
    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий;

  • м'який вершковий сир - 100 г;

  • твердий сир - 200 г;

  • шинка - 200 г;

  • печериці - 300 г;

  • часник - 2 зубчики.


  • Приготування
    Печериці нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин. Нарізаємо шинку соломкою, сир тремо на тертці, часник пропускаємо через прес. Лист лаваша намазуємо сиром, викладаємо нарізану шинку і шампіньйони, притрушиваем подрібненим часником. Звертаємо лаваш рулетом і посипає тертим твердим сиром. Укладаємо рулетики на деко і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, хвилин на 15. За цей час сир розплавиться, і утворюється рум'яна кірочка.
    Лаваш з грибами і м'ясом
    Інгредієнти:

  • лаваш тонкий - 2 аркуша;

  • м'ясний фарш - 300 г;

  • плавлений сир - 2 шт.;

  • печериці - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • яйця - 2 шт.;

  • майонез;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Лист лавашу змащуємо плавленим сиром, зверху розкладаємо шар сирого фаршу, потім гриби, попередньо обсмажені з цибулею. Робимо сіточку з майонезу і згортаємо рулет. Ріжемо його на шматочки, кожен з яких вмочаємо спочатку в яйці, а потім обвалюємо в борошні. Обсмажуємо шматочки у фритюрі до отримання золотистої скоринки.
    Лаваш з грибами в духовці
    Інгредієнти:

  • лаваш вірменський - 3 аркуша;

  • сир - 200 г;

  • гриби (печериці) - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • Лаваш з грибами

  • майонез - 30 г;

  • зелень - за смаком.


  • Приготування
    Натираємо на тертці сир. Печериці нарізаємо шматочками і обсмажуємо з додаванням цибулі. Зелень подрібнюємо. На лист лаваша розкладаємо сир, гриби і зелень, краї лаваша підгинаємо всередину, щоб в процесі запікання сир не витік, і згортаємо рулет. Верх змащуємо майонезом. Відправляємо рулетики з лаваша з смаженими грибами у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 10-15 поки на поверхні не утвориться рум'яна кірочка.