З лаваша виходять чудові закуски. Їх можна подати і на святковий стіл або фуршет, можна взяти з собою на пікнік, а можна просто подати до вечері. Зараз ми розповімо, як приготувати закуски з лаваша з грибами.
Рецепт лаваша з грибами
Інгредієнти: тонкий лаваш - 2 аркуша; печериці - 250 г; філе куряче - 250 г; сир плавлений - 200 г; цибуля - 1 шт.; зелень петрушки - 50 г; рослинне масло - 20 мл; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе і гриби нарізаємо невеликими шматочками, подрібнюємо цибулю. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, викладаємо цибулю і на невеликому вогні пасеруємо до прозорості. Після цього викладаємо куряче філе і обсмажуємо, помішуючи, поки вона повністю не стане білим. Тепер викладаємо гриби і готуємо ще 10 хвилин. Все це засипаємо подрібненою зеленню петрушки, перемішуємо і вимикаємо вогонь. Лаваш розгортаємо, змащуємо його плавленим сиром , а зверху викладаємо курку з грибами. Звертаємо лаваш з куркою і грибами рулетом. Відправляємо в холодильник приблизно на 2 години, а потім нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу.
Лаваш з грибами і сиром
Інгредієнти: круглий лаваш тонкий - 5 шт; сир твердий - 150 г; печериці - 400 г; цибуля - 2 шт.; помідор - 1 шт.; зелень - 1 пучок; рослинна олія; сіль, спеції. Приготування Подрібнюємо зелень, сир тремо на тертці, змішуємо із зеленню. Цибулю подрібнюємо і обсмажуємо її на рослинній олії. На окремій сковорідці злегка обсмажуємо нарізані гриби. Тепер за допомогою блендера перетворюємо гриби і цибулю в пюре, додаємо сіль і спеції до смаку, перемішуємо і всі разом протушиваем на сковороді ще хвилин 5. На лист лаваша викладаємо сир із зеленню, потім грибну начинку, помідор, нарізаний напівкружечками і знову сир із зеленню. Звертаємо лаваш, фарширований грибами і сиром, або рулетом, або трикутником. Готуємо в мікрохвильовій печі, поки не розплавиться сир.
Лаваш з грибами і шинкою
Інгредієнти: лаваш тонкий; м'який вершковий сир - 100 г; твердий сир - 200 г; шинка - 200 г; печериці - 300 г; часник - 2 зубчики. Приготування Печериці нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин. Нарізаємо шинку соломкою, сир тремо на тертці, часник пропускаємо через прес. Лист лаваша намазуємо сиром, викладаємо нарізану шинку і шампіньйони, притрушиваем подрібненим часником. Звертаємо лаваш рулетом і посипає тертим твердим сиром. Укладаємо рулетики на деко і відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, хвилин на 15. За цей час сир розплавиться, і утворюється рум'яна кірочка.
Лаваш з грибами і м'ясом
Інгредієнти: лаваш тонкий - 2 аркуша; м'ясний фарш - 300 г; плавлений сир - 2 шт.; печериці - 300 г; цибуля - 1 шт.; борошно - 3 ст. ложки; яйця - 2 шт.; майонез; рослинне масло. Приготування Лист лавашу змащуємо плавленим сиром, зверху розкладаємо шар сирого фаршу, потім гриби, попередньо обсмажені з цибулею. Робимо сіточку з майонезу і згортаємо рулет. Ріжемо його на шматочки, кожен з яких вмочаємо спочатку в яйці, а потім обвалюємо в борошні. Обсмажуємо шматочки у фритюрі до отримання золотистої скоринки.
Лаваш з грибами в духовці
Інгредієнти: лаваш вірменський - 3 аркуша; сир - 200 г; гриби (печериці) - 300 г; цибуля - 1 шт.; майонез - 30 г; зелень - за смаком. Приготування Натираємо на тертці сир. Печериці нарізаємо шматочками і обсмажуємо з додаванням цибулі. Зелень подрібнюємо. На лист лаваша розкладаємо сир, гриби і зелень, краї лаваша підгинаємо всередину, щоб в процесі запікання сир не витік, і згортаємо рулет. Верх змащуємо майонезом. Відправляємо рулетики з лаваша з смаженими грибами у духовку, нагріту до 180 градусів хвилин на 10-15 поки на поверхні не утвориться рум'яна кірочка.