Кальмари фаршировані грибами - оригінальна і досить просте у приготуванні блюдо, яке прикрасить ваш стіл і додасть йому вишуканий вигляд.
Кальмари фаршировані грибами і яйцем
Інгредієнти: кальмари - 3 шт.; курячий фарш - 150 г; печериці - 10 шт.; цибулина - 2 шт.; яйце - 2 шт.; сметана - 1 ст. ложка; рослинна олія; спеції. Приготування Зараз розповімо, як приготувати кальмари фаршировані грибами. Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Яйця відварюємо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Цибулю чистимо, шаткуємо кубиками, гриби, обробляємо і подрібнюємо. Потім пасеруємо їх разом з цибулею на сковороді хвилин 5 після чого викладаємо курячий фарш, перемішуємо і готуємо на слабенькому вогні ще приблизно 5-7 хвилин. Далі масу підсолюємо, перчимо за смаком і кладемо сметану. Ще раз гарненько перемішуємо начинку і знімаємо з вогню.
Як тільки гриби з фаршем трохи подостинут, додаємо до них яйця і розмішуємо. Кальмари очищаємо від плівки, промиваємо, відрізаємо виступаючі частини, які теж дрібно нарізаємо, швидко обсмажуємо і додаємо у фарш. Тепер акуратно наповнюємо тушки кальмарів приготовленої начинкою, скріплюємо краю зубочистками і викладаємо їх на змащене маслом деко.
Запікаємо страву в прогрітій духовці протягом 10 хвилин при 200 градусах. Тепер акуратно виймаємо кальмарів, фаршированих фаршем і грибами, перекладаємо їх на блюдо, даємо трохи охолонути, видаляємо зубочистки і нарізаємо невеликими порційними шматочками.
Кальмари фаршировані креветками та грибами
Інгредієнти: кальмари - 1 кг; білі гриби - 200 г; креветки - 120 г; перепелині яйця - 6 шт.; цибулина - 1 шт.; майонез - 05 ст.; свіжа зелень - 40 г; копчений палтус - 120 г; краби - 60 г; маслини без кісточок - 10 шт.; спеції - за смаком. Приготування Тушки кальмарів ретельно обробляємо, промиваємо, після чого опускають у підсолену киплячу воду і варимо рівно 2 хвилини з моменту закипання. Окремо відварюємо яйця перепелині, білі гриби, чистимо їх і подрібнюємо кубиками. Для приготування начинки, в глибокій мисці змішуємо гриби, варені креветки , яйця, дрібно посічену цибулю, додаємо сіль, перець і базилік. Готову масу заправляємо майонезом, перемішуємо і відставляємо в сторону. Тушки кальмарів обсушуємо, охолоджуємо, наповнюємо фаршем, закріплюємо краю і викладаємо на блюдо. Перед подачею на стіл, оформляємо блюдо маслинами, філе палтуса, м'ясом краба, креветками і зеленню.
Кальмари фаршировані картоплею і грибами
Інгредієнти: кальмари - 5 шт.; вершки - 100 мл; гриби - 100 г; цибулина - 1 шт.; картопля - 4 шт.; часник - 3 зубчики; сир - 100 г; морква - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; спеції. Приготування Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді і розминаємо в пюре. Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, пасеруємо на маслечко,
додаємо нарізані пластинками гриби і тушкуємо ще 10 хвилин. Потім картопляне пюре з'єднуємо з овочевою обсмаженням і перемішуємо. Тушки кальмарів обробляємо, промиваємо, фаршируємо начинкою і складаємо краю зубочисткою. Викладаємо їх в спеціальну чашу в мультиварці. Моркву чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Часник подрібнюємо, після чого обсмажуємо його разом з морквою, вливаємо вершки, солимо і перчимо. Поливаємо цим соусом наші кальмари і зверху засипаємо тушки тертим сиром. Після цього виставляємо режим «Плов» і готуємо кальмарів, фаршированих грибами, в мультиварці протягом 35 хвилин до звукового сигналу.