Вернуться назад Распечатать

Фаршировані кальмари - рецепти з грибами

Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
Кальмари фаршировані грибами - оригінальна і досить просте у приготуванні блюдо, яке прикрасить ваш стіл і додасть йому вишуканий вигляд.

Кальмари фаршировані грибами і яйцем


Інгредієнти:

  • кальмари - 3 шт.;

  • курячий фарш - 150 г;

  • печериці - 10 шт.;

  • цибулина - 2 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • сметана - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія;

  • спеції.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати кальмари фаршировані грибами. Отже, спочатку готуємо всі інгредієнти. Яйця відварюємо круто, охолодити, очистити від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Цибулю чистимо, шаткуємо кубиками, гриби, обробляємо і подрібнюємо. Потім пасеруємо їх разом з цибулею на сковороді хвилин 5 після чого викладаємо курячий фарш, перемішуємо і готуємо на слабенькому вогні ще приблизно 5-7 хвилин. Далі масу підсолюємо, перчимо за смаком і кладемо сметану. Ще раз гарненько перемішуємо начинку і знімаємо з вогню.
    Як тільки гриби з фаршем трохи подостинут, додаємо до них яйця і розмішуємо. Кальмари очищаємо від плівки, промиваємо, відрізаємо виступаючі частини, які теж дрібно нарізаємо, швидко обсмажуємо і додаємо у фарш. Тепер акуратно наповнюємо тушки кальмарів приготовленої начинкою, скріплюємо краю зубочистками і викладаємо їх на змащене маслом деко.
    Запікаємо страву в прогрітій духовці протягом 10 хвилин при 200 градусах. Тепер акуратно виймаємо кальмарів, фаршированих фаршем і грибами, перекладаємо їх на блюдо, даємо трохи охолонути, видаляємо зубочистки і нарізаємо невеликими порційними шматочками.

    Кальмари фаршировані креветками та грибами


    Інгредієнти:

  • кальмари - 1 кг;

  • білі гриби - 200 г;

  • креветки - 120 г;

  • перепелині яйця - 6 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • майонез - 05 ст.;

  • свіжа зелень - 40 г;

  • копчений палтус - 120 г;

  • краби - 60 г;

  • маслини без кісточок - 10 шт.;

  • спеції - за смаком.


  • Приготування
    Тушки кальмарів ретельно обробляємо, промиваємо, після чого опускають у підсолену киплячу воду і варимо рівно 2 хвилини з моменту закипання. Окремо відварюємо яйця перепелині, білі гриби, чистимо їх і подрібнюємо кубиками. Для приготування начинки, в глибокій мисці змішуємо гриби, варені креветки , яйця, дрібно посічену цибулю, додаємо сіль, перець і базилік. Готову масу заправляємо майонезом, перемішуємо і відставляємо в сторону. Тушки кальмарів обсушуємо, охолоджуємо, наповнюємо фаршем, закріплюємо краю і викладаємо на блюдо. Перед подачею на стіл, оформляємо блюдо маслинами, філе палтуса, м'ясом краба, креветками і зеленню.

    Кальмари фаршировані картоплею і грибами


    Інгредієнти:

  • кальмари - 5 шт.;

  • вершки - 100 мл;

  • гриби - 100 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сир - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді і розминаємо в пюре. Цибулю чистимо, дрібненько шаткуємо, пасеруємо на маслечко,
    Фаршировані кальмари - рецепти з грибами
    додаємо нарізані пластинками гриби і тушкуємо ще 10 хвилин. Потім картопляне пюре з'єднуємо з овочевою обсмаженням і перемішуємо. Тушки кальмарів обробляємо, промиваємо, фаршируємо начинкою і складаємо краю зубочисткою. Викладаємо їх в спеціальну чашу в мультиварці. Моркву чистимо, нарізаємо невеликими кубиками. Часник подрібнюємо, після чого обсмажуємо його разом з морквою, вливаємо вершки, солимо і перчимо. Поливаємо цим соусом наші кальмари і зверху засипаємо тушки тертим сиром. Після цього виставляємо режим «Плов» і готуємо кальмарів, фаршированих грибами, в мультиварці протягом 35 хвилин до звукового сигналу.