Будь сучасної господині давно відомо, що торти - страва не тільки сухе, але і закусочне. Ситні закусочні торти, більше схожі на основне страва, не залишать голодними навіть самих майстерних їдців, а від того стануть надбанням будь-якого святкового столу.
Рецепт млинцевого закусочного торта
Інгредієнти: Для млинців:
яйця - 2 шт.; молоко - 3/4 ст.; вода - 1/2 ст.; борошно - 1 ст.; вершкове масло - 3 ст. ложки; сіль, перець. Для начинки:
ріпчаста цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 3 ст. ложки; гриби - 500 г; сіль, перець; борошно - 1 ч. ложка; молоко - 1/2 ст.; терта «Моцарелла» - 1/2 ст.; тертий «Пармезан» - 1/4 ст.; зелену цибулю. Приготування Почнемо з млинців: у мисці збиваємо яйце, додаємо до нього молоко і воду, а після - просіяне борошно. Перемішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане однорідним. Солимо і перчимо за смаком. Смажимо млинці на змащеній олією сковороді.
Якщо з випічкою млинців не задалося, або часу в обріз - використовуйте замість них лаваш. Закусочний торт з лаваша вийде не менш ніжним і смачним.
Для начинки на сковороді розтоплюємо столову ложку олії і обсмажуємо на ньому нарізану цибулю. Як тільки цибуля зарум'яниться - викладаємо на сковороду гриби і додаємо масло, що залишилося. Солимо і перчимо гриби, додаємо до них борошно і молоко. Готуємо начинку до тих пір, поки рідина не випарується наполовину. Після чого кладемо в сковороду тертий сир і відразу ж прибираємо з вогню.
На деко почергово кладемо гриби і начинку, посипаючи кожен шар невеликою кількістю цибулі. Останній млинець посипаємо «Пармезаном» і ставимо торт під гриль, щоб сир схопився рум'яною скоринкою.
Закусочний торт «Наполеон» з рибною консервою
Інгредієнти: коржі для «Наполеона»; консервована окраєць - 1 банка (250 г); ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; часник - 2 зубчики; майонез; плавлений сир з морепродуктів; яйця - 3-4 шт.; рослинне масло. Приготування Моркву і цибулину натираємо на крупній тертці і пасеруємо до м'якості на рослинному маслі В кінці готування додаємо часник. Консервовану рибу розминаємо виделкою. Яйця відварюємо круто і подрібнюємо.
Переходимо до збору торта: перший корж змащуємо майонезом і покриваємо половиною консерви, на наступний викладаємо моркву з цибулею і часником, далі шар яєць і майонез і в довершення - залишилася половина риби. Накриваємо останній шар коржем і обмазуємо торт плавленим сиром . Один з коржів кришимо і обсипаємо їм весь торт. Перед подачею ставимо «Наполеон» в холодильник мінімум на 2-3 години.
Закусочний торт з вафельних коржів
Інгредієнти: яйця - 3-4 шт.; крабові палички - 1 упаковка (250 г); тертий твердий сир - 150 г; часник - 2-3 зубчики; солоні огірки - 3-4 шт.; вафельні коржі - 1 упаковка; вершковий сир - 1 упаковка; майонез; сіль, перець. Приготування Яйця відварюємо круто і дрібно нарізаємо. Заморожені крабові палички натираємо на крупній тертці. Також натираємо і огірки. Тертий сир змішати з пропущеним через прес часником (половиною від усієї кількості).
Тепер переходимо до складання торта: перший вафельний корж змащуємо майонезом і покриваємо солоними огірками, другий корж також змащуємо майонезом і викладаємо на нього яйця. Далі йде третій корж і тертий сир, за ним - корж з крабовими паличками і майонезом і в довершенні змащений корж із зеленню в якості прикраси.
Плавлений сир натираємо на тертці, змішуємо з майонезом, сіллю, перцем і часником. Формуємо з маси кульки і обвалюють їх в тертих крабових паличках. Викладаємо кульки поверх торта, а сама страва залишаємо просочитися в холодильнику на 1-2 години.