Закускою з шинки може бути не тільки простий бутерброд. Кілька оригінальних рецептів закусок для будь-якого торжества ми розглянемо нижче.
Закуски на шпажках з шинкою
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ст. ложка; копчена паприка - 2 ч. ложки; чорний перець (мелений) - 1 1/2 ч. ложки; королівські креветки - 500 г; шинка прошутто - 300 р. Приготування Креветки розморожуємо і чистимо. У мисці змішуємо паприку, масло і перець, занурюємо в цю суміш креветки і залишаємо хвилин на 10. Після закінчення часу нанизуємо креветки на шпажки і обмотуємо шматочком прошутто. Випікаємо закуску 3-4 хвилини під грилем.
Рецепт сирної закуски з шинкою
Інгредієнти: шинка варена - 300 г; м'який вершковий сир - 150 г; солоні огірки - 4-5 шт. Приготування Рецепт приготування такої закуски з шинки і сиру дуже простий. Тонкі скибочки шинки рясно змащуємо м'яким вершковим, або сирним сиром, а в цент кладемо смужку солоного огірка . Звертаємо шматок шинки рулетиком і фіксуємо зубочистками.
Закуска в тарталетках з шинкою
Інгредієнти: шинка варена - 220 г; сирний сир - 110 г; майонез - 1 /4 ст.; гірчиця зернова - 2 ст. ложки; цибулю-шалот - 1 шт.; свіжа петрушка; тарталетки; сіль, перець - за смаком. Приготування Шинку нарізаємо великими кубиками і закладаємо в блендер. Слідом кладемо домашній сир , майонез, гірчицю і добре все збиваємо до однорідності. Цибулю подрібнюємо і змішуємо з отриманою масою. Не забуваємо додати нарізану петрушку, сіль і перець за смаком.
Готову закуску можна намазати на хлібці, а можна покласти в тарталетки і прикрасити залишилася зеленню.
Закуска з лаваша з шинкою - рулетики
Інгредієнти: лаваш - 1 аркуш; крем-сир - 500 г; подрібнений базилік - 1/2 ст.; часник - 4 зубчики; мелений чорний перець; сушені томати - 1/2 ст.; шинка - 150 г; волоські горіхи - 1 жменя. Приготування У блендері подрібнюємо крем-сир з часником і базиліком. Додаємо перець, сушені томати і ще раз все добре збиваємо. Шинку нарізаємо максимально дрібно (можна також скористатися блендером). Волоські горіхи кладемо в поліетиленовий пакет і подрібнюємо за допомогою молотка, качалки, сковороди, або чого-небудь важкого. Змішуємо шматочки горіхів з сирною масою. Рясно змащуємо лаваш отриманою сумішшю. Скручуємо лист лаваша в рулет, щільно стискаючи, а після рулет нарізаємо на порції.