Бутерброди з оселедцем - дуже оригінальне, незвичайне, але досить просте в приготуванні блюдо. Ця закуска буде відмінно виглядати на будь-якому фуршеті, святковому застіллі, а також прекрасно різноманітить ваш повсякденний вечерю і викличе безліч позитивних емоцій у гостей. Пропонуємо вам кілька рецептів приготування бутербродів з оселедцем.
Бутерброди з гірчицею і оселедцем
Інгредієнти: оселедець слабосолона - 8 шматочків; хліб чорний - 4 скибочки; яблуко - 05 шт.; сметана - 150 мл; цибулина - 05 шт.; гірчиця зернова - 1 ч. ложка; сік лимонний - 2 ст. ложки; сіль, кріп. Приготування Оселедець нарізаємо на шматочки і рибу очищаємо від кісток. Для соусу з'єднуємо сметану, додаємо лимонний сік, подрібнений кріп, зерна гірчиці і перемішуємо. Скибочки чорного хліба розрізаємо на шматочки і на кожен спочатку укладаємо шматочок оселедця, а потім поллємо приготованим соусом. Прикрашаємо бутерброди тонко нашаткованою зеленою цибулею, додаємо скибочки яблук і прикрашаємо свіжою зеленню кропу.
Рецепт бутербродів з оселедцем
Інгредієнти: філе оселедця - 200 г; батон; плавлений сир - 160 г; зелень. Приготування Батон нарізаємо скибочками середньої товщини. Філе оселедця подрібнюємо маленькими шматочками. Плавлений сир шаткуємо кубиками. Зелень петрушки промиваємо холодною водою, обсушуємо і подрібнюємо. Тепер перемішуємо в невеликій мисці підготовлені продукти і намазуємо скибочки батона цією сумішшю. За бажанням можете прикрасити готові бутерброди з оселедцем зеленню петрушки, і подаємо на фуршетний стіл.
Бутерброди з буряком і оселедцем
Інгредієнти: часник - 2 зубчики; буряк - 2 шт.; філе оселедця - 1 шт.; рослинна олія; майонез - 2 ст. ложки; хліб - 6 скибочок; цибулина - 1 шт.; спеції, зелень. Приготування Буряк відварюємо в підсоленій воді до готовності, очистити від шкірки і подрібнюємо на крупній терочке. Часник чистимо, видавлюємо через прес, додаємо майонез і подрібнену зелень петрушки, гарненько перемішуємо. Тепер беремо філе оселедця і нарізаємо його невеликими шматочками.
Розігріваємо сковороду, наливаємо в неї рослинне масло й обсмажуємо хлібні скибочки хліба, щоб вони придбали підсмажену і хрустку скоринку. Тепер чистимо від луски і ріжемо кільцями ріпчаста цибулька. Як тільки наш хліб подостинет, намазуємо на нього бурякову масу, кладемо рибні шматочки, потім нарізану ріпчасту цибулю і прикрашаємо бутерброди з оселедцем і буряком зеленню петрушки.
Бутерброди з оселедцем і яйцем
Інгредієнти: яйце - 3 шт.; зелена цибуля; майонез - за смаком; філе оселедця; житній хліб. Приготування Яйця заздалегідь відварюємо, чистимо і подрібнюємо разом з зеленою цибулею і змішуємо з майонезом. Отриману масу викладаємо на шматочки житнього хліба, а зверху прикрашаємо шматочками рибного філе.
Бутерброди з оселедцем і ківі
Інгредієнти: хліб житній - 1 буханець; ківі - 2 шт.; солона оселедець - 2 шт.; масло вершкове. Приготування Отже, оселедець обробляємо, очищаємо від шкіри, нутрощів і кісток, а потім нарізаємо
її порційними акуратними шматочками. Далі чистимо від шкірки ківі, шаткуємо його невеликими кружечками. Житній хліб нарізаємо довільними шматочками. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника і залишаємо його полежати при кімнатній температурі, щоб воно трохи підтануло і легше размазивалось. Тепер, коли всі необхідні інгредієнти готові, починаємо робити бутерброди. Для цього кожен шматочок хліба змащуємо невеликою шаром вершкового масла, викладаємо зверху шматочок оселедця, а поряд розміщуємо гурток ківі.