Омлет з шинкою - прекрасне блюдо, дивовижно підходить до будь-якого сніданку, полуденка, а також розвантажувального вечері.
Омлет з шинкою в мультиварці
Інгредієнти: яйце - 6 шт.; молоко - 180 мл; шинка - 100 г; печериці - 100 г; помідор - 1 шт.; сир - 50 г; спеції. Приготування Для приготування омлету з шинкою і сиром, грибочки промиваємо, обробляємо, нарізаємо тонкими пластинками і обсмажуємо протягом 5 хвилин в каструлі мультиварки на програмі «Випічка».
Тим часом беремо інший посуд і злегка збиваємо в неї яйця, вливаючи молока. Потім додаємо в суміш подрібнену шинку, і свіжу зелень. В самому кінці викладаємо обсмажені гриби і скибочки помідорів.
Каструлю мультиварки змащуємо маслом, виливаємо вміст миски, зверху посипаємо тертим сиром і готуємо близько 50 хвилин, вибравши режим «Випічка». Після закінчення часу акуратно виймаємо омлет з грибами і шинкою за допомогою підставки для пароварки.
Омлет з шинкою в духовці
Інгредієнти: спеції; яйце - 6 шт.; масло вершкове - 50 г; сир - 50 г; мускатний горіх - за смаком; шинка варено-копчена - 100 г; вершки - 100 мл; сметана - 200 мл; цибуля-порей - 1 шт. Приготування Яйця гарненько збиваємо міксером, додаємо до них вершки і сметану. Потім всипаємо в яєчну суміш дрібно порубаний лук, трохи петрушки і мускатного горіха. Все ретельно перемішуємо, додаємо тертий сир і шинку, нарізану кубиками.
Тепер форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо приготоване тісто і випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Після закінчення часу перевіряємо страву на готовність - проткнувши омлет в декількох місцях паличкою: якщо вона залишилася суха і чиста, значить, страву можна діставати і подавати на стіл. Все, омлет з сиром і шинкою готовий!
Омлет з шинкою і помідорами
Інгредієнти: яйце - 5 шт.; молоко - 200 мл; борошно - 2 ст. ложки; сир - 100 г; шинка - 100 г; помідори - 2 шт.; помідори черрі - для прикраси; цибулина - 1 шт.; спеції. Приготування Подрібнену цибулину підсмажити на соняшниковій маслечко, потім викладаємо до неї порізані кубиками помідори і сюди ж кришимо шинку. Окремо в мисці збиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо трохи борошна, перемішуємо до рівномірної консистенції, посаливая суміш за смаком.
Приготованим тестом заливаємо обсмажену овочеву начинку і готуємо омлет на невеликому вогні. Коли страва майже готова, піднімаємо кришку і посипаємо натертим сиром. Подаємо готовий омлет, розрізавши його на невеликі шматочки і, прикрасивши помідорами черрі.