Гарячі бутерброди з яйцем готуються досить швидко і легко, але зате виходять чудово смачними, оригінальними і поживними. Вони можуть стати чудовим сніданком або своєрідною закускою до пива. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування цієї страви.
Гарячі бутерброди з яйцем
Інгредієнти: батон або білий хліб - 8 скибочок; куряче яйце - 4 шт.; томатна паста чи кетчуп - 3 ст. ложки; зелена цибуля - 1 пучок; твердий сир - 100 г; майонез - 100 мл Приготування Отже, для приготування таких бутербродів, яйця попередньо відварюємо круто. Потім остуджуємо їх, чистимо від шкаралупи і дрібно нарізаємо. Зелена цибуля промиваємо і також подрібнюємо кубиками. Скибочки хліба або батона змащуємо тонким шаром томатної пасти або будь-яким кетчупом .
Посипаємо наші бутерброди рубаними яйцями, зверху викладаємо зелену цибулю. Покриваємо кожен хлібний шматочок тонкими скибочками сиру і поливаємо зверху майонезом. Запікаємо страву в розігрітій духовці, або розігріваємо в мікрохвильовці приблизно 6-10 хвилин, поки сир повністю не розплавиться. Готові бутерброди подаємо гарячими, посипавши свіжою зеленню, на сніданок або полуденок.
Рецепт гарячих бутербродів з яйцем
Інгредієнти: чорний хліб - 6 скибочок; куряче яйце - 6 шт.; спеції; рослинна олія; молоко - 1 ст. ложка. Приготування Чорний хліб нарізаємо невеликими шматочками і злегка обсмажуємо на розігрітій рослинній маслечко. Жовтки акуратно відділяємо від білків. Яєчні білки збиваємо міксером до утворення дуже щільною і густої піни. Тепер викладаємо на деко хлібні заготовки, збризкуємо молоком, солимо і перчимо за смаком. Потім викладаємо спочатку збитий білок, а потім акуратно в серединку кладемо яєчний жовток. Ставимо бутерброди в духовку хвилин на 20-30 до повного затвердіння жовтка.
Гарячий бутерброд з яйцем і сиром
Інгредієнти: батон; куряче яйце - 1 шт.; вершкове масло - для смаження; ковбаса - 30 г; сир - 30 г; солоні огірки - 50 р. Приготування Ще один варіант, як приготувати гарячий бутерброд з яйцем. Від батона відрізаємо шматок розміром приблизно 2 см, акуратно вирізаємо м'якуш. Нагріваємо сковорідку, розтоплюємо масло, кладемо заготівлю, розбиваємо яйце, солимо, зверху накидаємо нарізану соломкою ковбасу, солоні огірочки, за бажанням посипаємо сиром і смажимо на повільному вогні до готовності.