Грінки - річ універсальна, адже годяться вони для доповнення супів, або салатів, так і в якості основи для бутерброда, або закуски до пива. Як зробити грінки в духовці читайте нижче.
Рецепт грінок з батона в духовці
Інгредієнти: батон - 6 товстих скибочок; вершкове масло - 3 ст. ложки; часник сушений - 1 ч. ложка; сушена петрушка - 1 ч. ложка. Приготування Духовку розігріваємо до 160 градусів. Масло розтоплюємо і змішуємо з часником і петрушкою, до тих пір, поки гранули сушеного часнику не розчиняться. З хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. Поливаємо шматочки хліба маслом і висипаємо на застелений пергаментом деко для випічки. Запікаємо грінки 15 хвилин, або до тих пір, поки вони не стануть сухими і золотистими. Після, перемішуємо часникові грінки і запікаємо їх в духовці ще 15 хвилин.
Грінки для супу в духовці
Інгредієнти: багет - 250 г; оливкова олія - 1/4 ст.; сіль; суміш прованських трав - 1 ч. ложка. Приготування Нарізаємо багет не товстими скибочками і викладаємо на змащений маслом пергамент для випічки. Масло розподіляємо поверх грінок за допомогою кулінарної кисті. зверху посипаємо грінки травами і сіллю з обох сторін. Ставимо деко з грінками в духовку розігріту до 190 градусів на 5-7 хвилин, або до зарум'янювання.
Солодкі грінки в духовці
Інгредієнти: солодка булочка; вершкове масло - 1 ст. ложка; кориця, цукор - за смаком. Приготування Нарізаємо булочку кубиками і поливаємо сумішшю розтопленого масла з цукром і корицею. Ретельно перемішуємо хліб, намагаючись покрити маслом кожен шматочок. Перекладаємо кубики хліба на деко для випічки і запікаємо при 160 градусах 15-20 хвилин, не забувши перевернути солодкі грінки на іншу сторону в середині готування.
Грінки з сиром в духовці
Апетитні сирні грінки готуються елементарно просто, але з якоїсь причини слабо відомі на території нашої країни. Крім духовки грінки по цьому рецепту зручно готувати в электровафельнице, або просто на сковороді.
Інгредієнти: вершкове масло - 1 ст. ложка; хліб; тертий сир - 80 р. Приготування Хліб ріжемо на шматочки і змащуємо кожен з шматочків маслом. Поверх масла укладаємо тертий сир і накриваємо скибочку хліба другим шматком. Розігріваємо духовку до 160 градусів і кладемо "бутерброд" обсмажуватися з обох боків до золотистого кольору. Готові грінки ріжемо соломкою або кубиками і подаємо до супу, салату, або келиху пива.