Якщо вам набридло на кожній сімейне торжество готувати чергову оселедець «під шубою» спробуйте наш рецепт фаршированої буряків. Складові в основному ті ж, але виглядати на столі вона буде куди більш ефектно!
Як приготувати буряк, фаршировану рисом і м'ясом?
Інгредієнти: буряк - 4 шт.; фарш м'ясний - 300 г; рис - 05 склянки; часник - 2 зубки; сметана - 2 ст. ложки; сир «Пармезан» - 40 г; петрушка - 05 пучка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Буряк варимо до готовності, остуджуємо і чистимо. Зрізаємо верхівку і кінчик, щоб стійко стояла. Акуратно ложкою вирізаємо серцевину. Повинні вийти 4 «горщика» з товщиною стінок близько підлозі сантиметри.
Готовий відварений рис змішуємо з фаршем, додаємо дрібно нарубані часник і зелень, сметану. Солимо, перчимо і добре перемішуємо. Заповнюємо цією начинкою наші «бурякові» горщики, обмазуємо зовні рослинним маслом і загортаємо кожен у пергаментний папір. Викладаємо фаршировану буряк на деко і на півгодини відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку. Потім дістаємо, розгортаємо, посипаємо тертим сиром і знову на кілька хвилин у духовку - для отримання рум'яної сирної скоринки.
Рецепт фаршированої буряків
Інгредієнти: буряк - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; чорнослив (без кісточок) - 6 шт.; часник - 2 зубки; сир твердий - 50 г; яйце - 1 шт.; вершки (жирність не менше 30 %) - 2 ст. ложки; олія оливкова - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Кожну буряк окремо загортаємо у фольгу і запікаємо в духовці до м'якості. Потім чистимо, розрізаємо навпіл, виймаємо серцевину. Для начинки обсмажуємо цибулю з морквою, до рум'яного кольору, і з'єднуємо засмажку з нарізаною кубиками м'якоттю буряків. Окремо змішуємо яйце, вершки і натертий на крупній тертці сир. Приправляємо сіллю і спеціями. На дно кожної буряків викладаємо по ложці цієї суміші, потім йдуть овочі і знову заливаємо яєчно-сирної базікою. Перекладаємо бурякові «човники» в форму для запікання і відправляємо їх у духовку, підрум'янитися. Як тільки утвориться скоринка, можна виймати і подавати до столу в якості гарячої закуски.
Буряк, фарширована оселедцем
Інгредієнти: буряк - 5 шт.; оселедець - 1 шт.; чорнослив - 8 шт.; горіхи волоські (очищені) - 1/3 ст.; часник - 4 зубки; оцет столовий - 1 ст. ложка; майонез - 3 ст. ложки. Приготування Молоду буряк варимо у воді з додаванням оцту, щоб зберегти її красивий яскравий колір. А далі - за схемою. Чистимо і робимо з буряка «чашечки», які і будемо фарширувати.
Для начинки дрібно ріжемо очищену від шкірки і кісток оселедець. Витягнуту бурякову м'якоть тремо на крупній тертці. Чорнослив хвилин на 5 заливаємо окропом, витираємо і подрібнюємо. Рубаємо ножем горіхи і пропускаємо через прес часник. Все змішуємо і заправляємо майонезом. Начиняємо цим «фаршем» буряк і викладаємо на блюдо, вистеленное зеленими листям салату. Виглядає просто чудово!